#

Підлеглий Світового та Коряка білоцерківський поліцейський затриманий під час отримання 15 тисяч доларів США

03.04.2024 13:54
Підлеглий Світового та Коряка білоцерківський поліцейський затриманий під час отримання 15 тисяч доларів США
Фото з місця події

Підлеглий Світового та Коряка білоцерківський поліцейський затриманий під час отримання 15 тис доларів США за "відмазування" від проходження служби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ДБР.

Стало відомо, що у січні 2024 року співробітник правоохоронного органу запропонував своєму знайомому "допомогти" зняти його з військового обліку та забезпечити вільний виїзд за кордон. Реалізувати свій намір правоохоронець збирався начебто через своїх знайомих в одному з ТЦК та СП Київської області.

Правоохоронець чинив моральний тиск на свого знайомого, розповідаючи, що отримав інформацію від перевірених осіб в ТЦК. Тому, якщо він "не вирішить" питання за 15 тис доларів, то днями буде призваний на службу в армію.

Військовозобов’язаний не піддався на залякування та звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів, які надалі контролювали оборудку. Вони затримали фігуранта під час отримання всієї суми неправомірної вигоди.

Правоохоронця підозрюють в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави та обіцянці здійснити вплив на надання такої вигоди поєднане із вимаганням такої вигоди – ч. 3 ст. 369-2 КК України.

Як повідомили МК небайдужі громадяни столиці Київщини, прізвище затриманого корупціонера Білецький. Він вимагав 16500 доларів США за вирішення питання, яке навіть не перетинається з його посадовими обов’язками.

Читайте також: щось новеньке: керівник патрульної поліції Білої Церкви організував незаконне стеження за журналістами? 

Також стало відомо про його "кришу" серед керівництва Департаменту ПП України. Подробиці джерело повідомить пізніше, але точно відомо, що "Служба Божа" документувала цю організовану групу протягом багатьох місяців.

Актуально: Поліцейське сафарі в Білій Церкві: 90-ті повернулися. Продовження. 

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом застави у 580 тис. гривень. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 8 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що посадовець патрульної поліції Київщини вимагав 15 тис доларів США хабаря за сприяння у знятті з військового обліку.


Читати "Моя Київщина" у Telegram