#

Замах на Ігоря Сало на Київщині: рейдерство, корупція та РФ

08.11.2019 09:25
Замах на Ігоря Сало на Київщині: рейдерство, корупція та РФ
Ігор Сало

У середу, 6 жовтня, був скоєний замах на директора фармацевтичної компанії Ігоря Сало, інформація про якого досить неоднозначна та, переважно, має негативний контекст

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "УНІАН".

Нещодавно на Київщині у Києво-Святошинському районі поблизу Чайок невідомий кинув вибуховий пристрій на автівку "Mercedes". Водієм авто виявився Ігор Сало – директор фармацевтичної компанії. Вчинений злочин – спроба умисного вбивства.

Ігорю Сало приписують спробу рейдерства на завод "Індар", що займається виробництвом інсуліну, вітамінний завод і агрохолдинг. Існує ряд публікацій, у яких повідомляється про десятки "віджатих" Ігорем Сало підприємств. Крім того його звинувачують у замовних вбивствах, корупційних "вугільних" схемах та будівельних махінаціях.

Інтернет-видання заявляють, що у Ігоря Сало є 8 паспортів, які він використовував для того, щоб ховатися від переслідувань скривджених бізнесменів в інших країнах. Ігоря Сало підозрюють у зв'язках з російським бізнесом і спецслужбами, а також із колишніми нардепами та іншими політиками, які здійснювали злочини проти держави.

Сало мав справу з НАБУ і СБУ, проте до серйозних кримінальних переслідувань не дійшло. На директора фармацевтичної компанії були заведені справи щодо "тіньової" торгівлі вугіллям. Воно закуповувалося за завищеною ціною в окупованих районах Донбасу, після чого поставлялося в Україну через російські митні пункти. Видання стверджують, що Ігор Сало отримував прибутки завдяки корупційним схемам.

Ігор Сало внаслідок ДТП не постраждав, проте помер його охоронець.

Також нагадаємо, що поблизу села Чайки Києво-Святошинського району стався теракт: мотоцикліст кинув вибухівку в автівку "Mercedes" та зник.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: