#

Засновника благодійного фонду із Гостомеля судитимуть за корупцію

17.10.2022 11:00
Засновника благодійного фонду із Гостомеля судитимуть за корупцію
Дмитро Абрамчук

Сьогодні, 17 жовтня, о 13 годині відбудеться судове засідання Вищого антикорупційного суду у справі засновника БФ "Перемога України" Дмитра Абрамчука 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Новини Гостомеля".

"Благодійника" судять за корупційні дії вже шість років. Потерпілим у справі виступає державне підприємство "Державний проектний інститут "Запоріжцивільпроект". Дмитра Абрамчука звинувачують у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Зазначимо, що він є депутатом Гостомельської селищної ради та головою земельної комісії.

За версією слідства організована група, до складу якої входили колишні керівники підприємства, обвинувачується у тому, що з метою збагачення укладали завідомо фіктивні господарські договори, начебто на виконання проєктних робіт, згідно з якими штучно створено кредиторську заборгованість на підприємстві. Керівник ПП "Проектбудстандарт" Онищенко О.О. підписав з керівником ДП "ДПІ "Запоріжцивілпроект" Абрамчуком Д.В. акти виконаних робіт на суму 18,8 млн. грн., після чого у судовому порядку стягнув указану суму і розділив її між співучасниками. 

Нагадаємо, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою до Київського еколого-культурного центру через рейдерське захоплення земель лісового фонду.

Читати "Моя Київщина" у Facebook