#

Заступниця голови Київоблради пояснила, чому область ввійшла в новий рік без бюджету

13.01.2022 16:45
Заступниця голови Київоблради пояснила, чому область ввійшла в новий рік без бюджету
Фото з мережі інтернет

Київська область увійшла у 2022 рік без річного бюджету та станом на 13 січня він все ще не ухвалений

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "112.ua".

Заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова пояснила, в чому причина такої ситуації. За її словами, облдержадміністація досі не надала облраді проєкт бюджету з урахуванням усіх необхідних правок.  Чиновниця додала, що облрада та депутати дуже занепокоєні ситуацією:

Обласні заклади спорту, пластовий центр, театр Саксаганського та оркестр, центр допомоги учасникам АТО/ООС та їхнім сім'ям й інші не забезпечені зарплатами. Обласні цільові програми досі без фінансування.

За словами Семенової, в запропонованому попередньому проєкті бюджету були враховані не всі проблеми обласних закладів. Наприклад, не виділені кошти на потреби обласного онкодиспансеру в Білій Церкві. А на обласний театр знову передбачено лише 15 млн грн при потребі в майже 30 млн грн. Через це проєкт відправили на доопрацювання в КОДА, але нового варіанту досі не отримали.

"Моя Київщина" також намагалася розібратися, чому бюджету на 2022 рік досі немає. Деталі можна дізнатися у матеріалі.

Нагадаємо, що Бучанська громада ухвалила бюджет на 2022 рік, яким передбачено фінансування будівництва важливих інфраструктурних об’єктів на окрузі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook