#

Заступник Єрмака визнав, що керує головами облдержадміністрацій з Банкової

06.08.2021 11:27
Заступник Єрмака визнав, що керує головами облдержадміністрацій з Банкової
Кирило Тимошенко

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко оголосив, що керує роботою губернаторів

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

Відповідаючи на питання про те, як влаштована політична "кухня" на Банковій та про кадрові рішення президента, а також про те, за яким принципом визначаються обʼєкти для "Великого будівництва", Кирило Тимошенко назвав голову Львівської обладміністрації "своїм підлеглим губернатором":

Один з моїх підлеглих Максим Козицький, губернатор Львівської області, колись був на обкладинці українського Forbes. І він коли просить субвенції на якісь інфраструктурні проєкти – я йому у відповідь обкладинку Forbes: "Брате, у тебе все нормально в житті, навіщо тобі гроші – ти ж ось олігарх".

За словами Тимошенка, коли у нього в підпорядкуванні опинилися губернатори, побудував систему таким чином: хто зробив домашню роботу за своїми інфраструктурними обʼєктами – той отримає гроші. Що входить в домашню роботу? Восени-взимку 2020 року, кожен губернатор мав зібрати документи, оголосити тендер на будівництво, підписати договір і знайти інвесторів. З домашньою роботою губернатор може приходити за додатковими грошима в межах "Великого будівництва". Деякі губернатори погано справляються, тому і міняють їх час від часу.

Зазначимо, що згідно з Конституцією України голови місцевих державних адміністрацій при здійсненні своїх повноважень відповідальні перед президентом і Кабінетом міністрів, підзвітні та підконтрольні органам виконавчої влади вищого рівня.

Варто зазначити, що Кирило Тимошенко досі не потрапляв в рейтинг "ТОП-100 найвпливовіших людей Київщини", на відміну від свого начальника Андрія Єрмака, який зайняв третє місце.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: