#

Завод відомої компанії "Хенкель Баутехнік" працює на Київщині

30.10.2023 09:20
Завод відомої компанії "Хенкель Баутехнік" працює на Київщині
Фото з мережі Інтернет

Завод відомої компанії "Хенкель Баутехнік" працює на Київщині та інвестує у модернізацію заводів, нові продукти та відбудову України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на інтерв'ю Forbes Ukraine генерального менеджера компанії "Хенкель Баутехнік (Україна)" Василя Дудника.

Компанія відома своїми товарами для будівництва, ремонту й оздоблення бренду Ceresit і є одним із найбільших українських постачальників і виробників цих товарів впродовж 25 років.

В Україні працює вже три заводи "Хенкель Баутехнік (Україна)": на Київщині та Харківщині та на Львівщині.

 Василь Дудник каже:

Після провалу будівельної галузі у 2022 році більш ніж на 50%, у 2023-му спостерігаємо значне пожвавлення – багато сегментів ринку повернулися на довоєнний рівень. Спостерігали сплеск попиту на продукцію низького цінового сегмента, але попит на технологічні продукти також поступово відновлюється – якість стає ключовим пріоритетом". 

Представник міжнародної компанії Henkel, яка управляє в Україні трьома заводами з виробництва продукції Ceresit та інших брендів, розказав, що нині будівельні компанії зосереджені на завершенні розпочатих раніше об'єктів:

Нових проєктів, на жаль, поменшало. Це, беззаперечно, відіб'ється на обсягу ринку. Але ми все-таки дивимося у майбутнє з оптимізмом і віримо, що після закінчення війни країну чекає потужне оновлення та відбудова.

Попри війну компанія продовжує інвестиції у свої робочі українські заводи: розширює та модернізує виробництва, оснастила технологічні лінії промисловими генераторами, IT-інфраструктуру компанії живлять альтернативні джерела енергії. 

З початку повномасштабного російського вторгнення міжнародна компанія Henkel, її українські бізнеси та зарубіжні підрозділи надали Україні гуманітарну підтримку на більше 6 млн євро. "Хенкель Баутехнік (Україна)" реалізовує власні гуманітарні ініціативи, надаючи продукцію на відновлення соціальної інфраструктури громад, ремонт і відбудову житла. Понад 100 українських родин одержали підтримку від проєкту компанії із загальним фондом 3 млн грн.

У квітні поточного року Henkel покинула російський ринок:

Компанія чітко заявила  про підтримку України. Це дуже важливо, оскільки процес був складним. Компанія Henkel діяла послідовно – і ми пишаємося цим.

Нагадаємо, що український дистрибʼютор зоотоварів відкрив на Київщині склад за понад 40 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook