#

Збірна України з футболу презентувала форму з Бучею, Гостомелем та Ірпенем

11.05.2022 12:45
Збірна України з футболу презентувала форму з Бучею, Гостомелем та Ірпенем
Фото з місця події

Національна збірна України з футболу презентувала нову форму, в якій зіграє у контрольних матчах у рамках підготовки до відбіркової гри чемпіонату світу проти Шотландії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис президента Української асоціації футболу (УАФ) Андрія Павелка у Facebook.

На знак підтримки нашої держави головна команда України вийде на контрольні матчі в рамах підготовки до плей-оф ЧС-2022 в особливих футболках лімітованої серії, на яких номери гравців складені з назв українських міст і селищ, що стали відомі на весь світ під час російсько-української війни. Серед них – міста герої Буча, Ірпінь та Гостомель.

Андрій Павелко зазначає, що кошти, зібрані за ці турніри, а також за продаж футболок, будуть перераховані програмі United24, ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Головними складовими нового дизайну форми є напис – "United for Ukraine", шеврон з графікою платформи U24 та карта України, на якій кордони викладені прапорами країн, що підтримують українців у боротьбі проти окупантів. Другим елементом є номери гравців:

Номери гравців, які зображені у вигляді назв українських населених пунктів. В яких живуть справжні Герої — від маленьких дітей до людей похилого віку. Населених пунктів, які захищали і продовжують захищати справжні Герої, і які вже знає увесь світ.

Першими, кому презентували унікальну форму збірної України, були діти з тих міст, які згадані на футболках.

Нагадаємо, що голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк провів виїзну нараду в Ірпені щодо відновлення життєдіяльності територіальної громади.








Читати "Моя Київщина" у Facebook