#

Збитки від пожеж в зоні відчуження за рік перевищили 8 млрд грн

14.12.2020 20:20
Збитки від пожеж в зоні відчуження за рік перевищили 8 млрд грн
Фото з мережі інтернет

Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Сергій Калашник під час робочої поїздки на Чорнобильську АЕС заявив, що пожежі в зоні відчуження Чорнобильської АЕС, які тривали з 4 по 15 квітня 2020 року, завдали шкоди на понад 8 млрд грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з посиланням на "УкрІнформ".

Коли ми порахували збитки, завдані природно-заповідному фонду, виявилося, що вони перевищили 8 млрд грн, –  сказав голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Сергій Калашник.

У зоні відчуження Чорнобильської АЕС цього року тривала масштабна пожежа з 4 по 15 квітня 2020 року. Її вдалося зупинити завдяки рятувальникам і дощу, який пройшов у ніч з 14 на 15 квітня. Тоді поліція Київської області оголосила підозру трьом особам, адже ймовірно саме вони були причетні до виникнення пожежі.

Внаслідок пожеж зона відчуження втратила багато унікальних об'єктів, таких як санаторій "Смарагдовий", станція Янів, села Лелів, Чистогалівка, Крива Гора, Іловниця та інші.

Нагадаємо, що на вшануванні ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС представники Міністерства культури та інформаційної політики запропонували внести Чорнобильський комплекс в список спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: