#

Подорожчала на 100%: ексголова рибпатруля Київщини про перші результати рибної реформи (ФОТО)

29.03.2023 13:30
Подорожчала на 100%: ексголова рибпатруля Київщини про перші результати рибної реформи (ФОТО)
Володимир Мухін

Ексначальник Управління Державного агентства рибного господарства у Києві та Київській області Володимир Мухін проаналізував наслідки прийняття КМУ постанови про аукціони з продажу права на вилов риби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

За словами Володимира Мухіна, розрекламована рибна реформа, впроваджена 30 грудня 2022 року, призвела не до збільшення потужностей виробництва вітчизняних водних біоресурсів та здешевлення сировини, а до здорожчання риби за рахунок проведення аукціонів.

У блозі колишній колова рибпатруля Київщини пояснив, чому першим результатом проведення аукціонів на право здійснення спецвикористання водних біоресурсів стала загроза продовольчій безпеці країни. За його словами, згідно з цією реформою, інтереси кінцевих споживачів вітчизняної риби та продукції з неї були не просто не враховані, а буквально проігноровані.

Володимир Мухін підсумував:

Отже, першими результатами реалізації експериментальної постанови стало, хто б міг подумати, підвищення цін на вітчизняну рибу на 50-100% за 2 тижні!

Нагадаємо, що під час чергування працівники водної поліції виявили на узбережжі Канівського водосховища виявили громадянина у розшуку.






Читати "Моя Київщина" у Facebook