#

Зе-команда планує здійснити зміну владних еліт на Київщині

12.03.2020 16:19
Зе-команда планує здійснити зміну владних еліт на Київщині
Фото з місця події

Сьогодні, 12 березня,  відбулася пресконференція присвячена початку діяльності передвиборчого штабу партії "Слуга народу" в Київській області по виборах в місцеві органи влади,  які заплановані на кінець жовтня

Про це повідомляє інформаційний портал  "Моя Київщина".

Пресконференцією керували парламентарі від партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, Артем Культенко та Олександр Дубінський.

Нагадаємо, що перший з названих нардепів ще минулого року очолив правлячу партію, після того як цю посаду залишив спікер Дмитро Разумков, а біля двох інших його колег на пресконференції були виставлені таблички з практично однаковими регаліями - «Народний депутат України. Політичний куратор місцевих виборів в Київській області».

Ще наприкінці лютого, як писали мас-медіа, правляча партія вирішила поділити столичний регіон навпіл між двома кураторами Олександром Дубінським та Артемом Культенком.

Першого із законодавців (який став мажоритарником по 94-му виборчому округу) називають креатурою олігарха Ігоря Коломойського,  другого (51-й номер  партійного списку) пов’язують із главою офісу президента Андрієм Єрмаком.

Утім, під час спілкування з пресою представники правлячої команди говорили не стільки про відмінності між собою, скільки про спільну тактику команди на наступних виборах.

Офіційно, виборча кампанія стартує лише 5-го вересня, але вже на стадії підготовки до неї правляча партія має намір провестивідбір кандидатів на виборні посади під час місцевих виборів 2020.

"До 1 травня приблизно будуть реєструватися кандидати: люди подаватимуть свої пропозиції, кого саме вони хотіли б бачити від нашої команди і потім вже піде сам передвиборний процес", - заявив Культенко на цьому медійному заході, присвяченому старту роботи виборчого штабу партії "Слуга народу" в Київській області.

За словами депутата, висунути свою кандидатуру на місцевих виборах зможуть лише ті люди, підписи за яких зберуть виборці.

Уже наступного тижня обласний осередок партії запускає відповідний медіаресурс, на якому будуть знайомити виборців з ходом висування кандидатів.

"З понеділка у нас повноцінно запрацює сайт. Туди кандидат, який планує потрапити і стати депутатом, або головою ОТГ, місцевим депутатом або мером відправляє спочатку підписний лист із прізвищами, телефонами і місцем проживання людей, які його рекомендують і відповідають за нього, як за кандидата... Ми, як штаб, організовуємо контакти з цими людьми, дізнаємося, чи справді вони знають цю людину, розуміють і розбираються в її біографії і можуть пояснити, чому вони її підтримуют",- пояснив технологію відбору потенційних кандидатів на місцеву владу Олександр Дубінський.

Лідер партії Олександр Корнієнко все ж зізнався, що після попереднього електронного голосування з лідерами громадської підтримки проведуть індивідуальні співбесіди, аби на фінішну електоральну пряму вийшли найбільш оптимальні кандидати від партії, які до того ж мають неабиякий авторитет у громадах.

Представники Команди Ze не приховують головної своєї мети - здійснити зміну владних еліт на Київщині. Відповідаючи на запитання журналістів вони також сказали- якими власне  принципами вони будуть керуватимуться вже після виборів – у пошуках можливих партнерів по місцевим коаліціям, якщо на місцях не отримують монобільшості, як у парламенті, але судячи за все, представники  «Слуги народу» все ще розраховують закріпити минулорічний електоральний успіх і взяти під свій контроль і місцеву  владу на Київщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: