#

Зеленський у Бородянці записав відеозвернення до 8 травня

08.05.2022 10:40
Зеленський у Бородянці записав відеозвернення до 8 травня
Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення до дня вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні в Бородянці 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу президента.

Зеленський нагадав, що щороку 8 травня разом з усім цивілізованим світом Україна вшановує кожного, хто захищав планету від нацизму в роки Другої світової війни. 

Стоячи у Бородянці глава держави розповів, як місцеві боролися зі світовим злом десятки років тому, і що випало на їхню долю сьогодні. Президент зазначив:

Цьогоріч ми кажемо "Ніколи знову" інакше. Ми чуємо "Ніколи знову" інакше. Це звучить болісно, жорстоко. Без оклику, а зі знаком питання. Ви кажете: ніколи знову? Розкажіть про це Україні.

Зеленський заявив, що в Україну у новому тисячолітті повернувся нацизм:

Через десятиліття після Другої світової темрява повернулася в Україну. І вона знову стала чорно-білою. Знову! Зло повернулося. Знову! В іншій формі, під іншими гаслами, але з тією самою метою. В Україні влаштували криваву реконструкцію нацизму.

Своє звернення президент завершив словами про те, що Україна подолає зиму, яка почалася 24 лютого, триває 8 травня, але точно скінчиться, і її розтопить українське сонце.

Нагадаємо, що віддаючи данину пам’яті загиблим захисникам України – вихідцям із Київської області, інформаційний портал "Моя Київщина" започатковує Меморіал "Київщина пам’ятає".


Читати "Моя Київщина" у Telegram