#

Зеленський поновив Коляду на посаді колишнього голову Кагарлицької РДА

02.09.2019 14:18
Зеленський поновив Коляду на посаді колишнього голову Кагарлицької РДА
Віктор Коляда

Президент України Володимир Зеленський поновив на посаді голови Кагарлицької РДА Віктора Коляду, який був звільнений Петром Порошенком два роки тому, через скандал

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Киеввласть", це стало відомо з розпорядження №313 / 2019 рп від 30 серпня 2019 року президента України Володимира Зеленського.

"У зв'язку з рішенням Верховного Суду від 15 серпня 2019 року відновити на посаді голови Кагарлицької районної державної адміністрації Київської області Коляду Віктора Михайловича", - сказано в розпорядженні голови держави.

Петро Порошенко, будучи президентом України, 15 жовтня 2015 року призначив Віктора Коляду головою Кагарлицької РДА. Раніше він працював в управлінні соціального захисту Сквирської РДА. Віктор Коляда брав участь в бойових діях в зоні АТО в складі батальйону територіальної оборони "Київська Русь". Петро Порошенко звільнив Віктора Коляду з займаної посади 1 вересня 2017 року.

Петро Порошенко відправив Віктора Коляду у відставку після того, як 13 липня 2017 року Кагарлицька районна рада висловила недовіру голові місцевої районної адміністрації Віктору Коляді. За це рішення тоді проголосувало 29 з 31 депутатів. У колегіальному органі говорили, що причиною такого рішення став нав'язливий грузинський інвестор, якого нібито привів у район голова РДА. Сам Віктор Коляда організатором голосування називав депутата Київоблради Віталія Карлюка (БПП) і натякав на "руку" тодішнього губернатора Київської області Олександра Горгана.

Після того, як депутати райради висловили недовіру голові РДА, той подав на них до суду. Проти депутатів Кагарлицького райради було порушено кримінальне провадження від 26.07.2017 року за ст. 356 КК України "Перевищення влади або службових повноважень".

Також нагадаємо, що у державній установі "Кагарлицька виправна колонія (№ 115)" безпідставно хотіли випустити на волю засудженого.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: