#

Зеленський пропонує на два місяці відкласти штрафи для євробляхерів

17.07.2019 13:29
Зеленський пропонує на два місяці відкласти штрафи для євробляхерів
Фото з мережі інтернет

Сьогодні, 17 липня, президент вніс до парламенту законопроект про відтермінування штрафів за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "УНІАН".

Як зазначається у картці законопроекту на сайті парламенту, його зареєстровано сьогодні, 17 липня. Проте текст законопроекту на сайті ВР ще не оприлюднено.

16 травня Верховна Рада прийняла закон, яким відтермінувала до 22 серпня поточного року введення в дію норм про посилення адміністративної відповідальності за перевищення терміну перебування в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

До цього, з 23 лютого в Україні діяв загальний режим розмитнення автомобілів на єврономерах за повною ставкою акцизного податку, і вже з 24 травня передбачалося, що автовласники платитимуть штрафи, мета яких - припинення обігу використання даних автомобілів на території України.

Митниці Державної фіскальної служби в період дії 50% знижки на акцизний податок під час митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, з 25 листопада 2018 року по 22 лютого 2019 року включно, оформили за цими пільговими умовами понад 218 тис. авто. Всього за вказаний період до бюджету сплачено 13,5 млрд грн митних платежів.

Також нагадуємо, що кандидат у депутати Москаленко хотів примусити мовчати учасника АТО, що прийшов на зустріч із виборцями і задав йому кілька незручних питань.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: