#

Зеленський своїм указом зробив "зелений" коридор для туристів у Чорнобильській зоні

10.07.2019 15:44
Зеленський своїм указом зробив "зелений" коридор для туристів у Чорнобильській зоні
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 10 липня, Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який, за його словами, має перетворити Чорнобильську зону на точку економічного зростання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "УНІАН".       

Про це він повідомив під час церемонії з передачі Україні в експлуатацію нового безпечного конфайнмета (НБК) компанією "Новарка", яка здійснювала будівництво.

"Сьогодні я підписав указ, який стане початком перетворення Зони відчуження на одну з точок зростання нової України", - сказав президент.

Для початку для туристів буде створено "зелений" коридор, що допоможе запобігти величезним чергам на КПП і відмовам у відвідуванні в останній момент.

Також Володимир Зеленський наголосив, що більше не буде жодних заборон на фото та відео зйомку в зоні відчуження.

"Заборони знімати відео й інші подібних дурниць не буде. Давайте, нарешті, припинимо відлякувати людей, відвідувачів, і зробимо із зони відчуження в майбутньому науковий і туристичний магніт. Зробимо тут землю свободи, яка стане одним із символів нової України - без корупції, без дурних законів, з інвестиціями і майбутнім", - підкреслив глава держави.

Об’єкт коштував 1,5 млн євро і за прогнозами має прослугувати 100 років та допомогти вирішити завдання розбирання саркофага, яким четвертий реактор був накритий після аварії 1986 року.

Нагадаємо, що під час брифінгу у Брофарах Володимир Зеленський вигнав секретаря міськради Ярослава Годунка.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: