#

Зеленського занесло в село під Києвом: розбирався з місцевим реєстратором

16.07.2019 15:26
 Зеленського занесло в село під Києвом: розбирався з місцевим реєстратором
Фото з місця події

Сьогодні, 16 липня, Володимир Зеленський разом із керівництвом Офісу президента відвідав село Путрівка Васильківського району, щоб пересвідчитися у правдивості інформації щодо незаконної діяльності місцевого комунального реєстратора

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Главком".

Зеленський запропонував представниці Мін'юсту "уже сьогодні законним способом заблокувати для комунальних реєстраторів можливість здійснювати операції – до наведення ладу в цій сфері". Як з'ясувалося, у приміщенні, де за документами перебуває комунальний реєстратор, насправді – будинок культури.

"В Україні в середньому 2-3 рази на день незаконно змінюють власника. Ми можемо оновити склад антирейдерської комісії Мін'юсту. Можемо до моменту наведення ладу відключити всіх реєстраторів, які створюють зараз ризики рейдерства. Відключіть", – сказав президент.

Зі свого боку керівник Офісу президента Андрій Богдан зазначив, що найближчим часом з’явиться указ глави держави щодо боротьби з рейдерством у сфері реєстрації.

"Ці реєстратори отримують електронні ключі доступу для рейдерства. Тут винна держава, яка дозволила існування такої реєстраційної форми. Оскільки держава не може гарантувати чесність доступу до цих реєстрів, цю схему треба припиняти", – заявив Андрій Богдан.

Натомість представниця Мін'юсту підкреслила, що ця проблема не нова, й наразі в ручному режимі проводиться відключення недобросовісних реєстраторів.

"У нас сьогодні по країні було зареєстровано 277 комунальних підприємств. Для 169 із них Мін’юст уже скасував акредитації. Коли щось стається, ми реагуємо на скарги, блокуємо реєстраторів. На сайті Міністерства юстиції є відкритий перелік усіх заблокованих реєстраторів. Майже 70% – це реєстратори комунальних підприємств", – повідомила Сукманова.

Під час зустрічі було обговорено можливий план дій, щоб мінімізувати ризики рейдерства. Зокрема, йшлося про впровадження необхідних технологічних інструментів.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський вигнав із зустрічі раніше засудженого чиновника Ярослава Годунка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: