#

Зграя "тітушок" вимагала від депутатів прийняти генплан села під Києвом (ВІДЕО)

02.05.2018 12:52
Зграя "тітушок" вимагала від депутатів прийняти генплан села під Києвом (ВІДЕО)

26 квітня на 26-ту чергову сесію Тарасівської сільради Києво-Святошинського району приїхали невідомі особи в камуфляжній формі, які вимагали від депутатів негайного прийняття генплану села

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на допис Yuriy Sereda у спільноті "Тарасівка та Нове" у Facebook.

Зазначається, що саме 26 квітня відбулася спроба затвердження генерального плану села за допомогою одягнутих у камуфляж "воїнів", як вони себе називали.

"Поліція, яка приїхала на виклик, не припиняла порушення законності та не склала протоколи за перешкоджання депутатській діяльності. Громадське формування з охорони правопорядку "Граніт" так і не змогло забезпечити правопорядок", - повідомив автор допису.

Окрім того, користувачі мережі впізнали одного з чоловіків у камуфляжі. Він раніше "засвітився" на масових безпорядках у столиці поблизу заводу "Атек", коли мітингувальниками було перекрито проспект Перемоги. Саме він погрожував поліцейському фалоімітатором. 

Чоловік переконаний, що наступного разу до будівлі ради такі особи можуть принести з собою зброю, а тоді невідомо чим закінчиться їхня присутність.

"Ми просимо уважно переглянути відео засідання ради, особливо першу, другу та шосту і сьому частини та ідентифікувати тих "бійців", які приїхавши з-за меж Тарасівки, тиснули на депутатський корпус на догоду забудовникам та тим, хто в раді намагається всіма правдами і неправдами прийняти генеральний план із багатоповерхівками в селі", - йдеться у повідомленні.

Також чоловік звернувся до мешканців села з проханням не ігнорувати засідання ради, приходити та цікавитися тим, що відбувається на сесіях.

Він переконаний, що в разі прийняття генерального плану з п’ятнадцятьма гектарами багатоповерхової забудови, то в Тарасівці буде така ж ситуація, як вже зараз в Крюківщині, Ірпені, Вишневому, Софіївській та Петропавлівській Борщагівках.

Тут іде мова про переповнені школи та дитячі садочки, неможливість виїхати до Києва зранку та повернутися ввечері, витоки з каналізацій та зливи стоків у парки та заказники, нестача води, аварійні відключення світла.

 

"Наступного разу, якщо ви знову будете вирішувати, йти вам на сесію чи ні, згадайте відео з цієї сесії. Як у нас в Тарасівці уміють вводити людей в оману, говорячи їм, що генплану не буде, а потім протягувати генеральний план із силовим протистоянням, поліцією та сутичками громади та "воїнів", - йдеться у повідомленні.

Один з  депутатів висловив сумнів щодо випадковості даної події.

"Мабуть, просто "совпадєніє", що такі хлопаки допомагають сільським головам відстоювати інтереси забудовників. Мабуть, просто "совпадєніє", що вони абсолютно випадково дізнаються, що в Тарасівській с/р сесія 26-го, Володимир Григорович (Володимир Сизон, сільський голова, - ред.) на початку заявляє, що генплан розглядатися не буде і вже ну зовсім випадково, вже на сесії, після того як порядок денний вичерпано, надходить зареєстроване письмове звернення включити питання затвердження проекту ген плану до порядку денного", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що реєстрація звернень, які додатково розглядаються на сесії, відбувається до 17 години, а питання генплану було внесене близько 20 години.

"І апогей, хлопаки, які випадково потрапили на сесію, хоча і адреси сільської ради не знали (на відео сесії про це розповідають), "усіми фібрами своєї душі", починають активно підтримувати включення питання до порядку денного і негайного голосування!!! Красномовні вислови в адресу присутніх, маєте можливість переглянути на відео стрімах з сесійної зали", - зазначається у повідомленні.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: