#

Жителі Приірпіння висунули ряд вимог генпрокурору Луценку (ВІДЕО)

25.06.2018 14:13
Жителі Приірпіння висунули ряд вимог генпрокурору Луценку (ВІДЕО)

 У п’ятницю, 22 червня, активісти Приірпіння на прес-конференції заявили про ігнорування інтересів громади місцевою владою та бездіяльність правоохоронців у регіоні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "УНІАН".

Представники громад поскаржилися на відсутність необхідної кількості дитячих садків, шкіл, інших соціальних об’єктів, притому що різко почала зростати чисельність населення. Також вони поскаржилися, що вирубуються дерева; розпочато роботи на заплавних землях річок Ірпінь та Буча; через збільшення навантаження на стару мережу виникає проблема з електрозабезпеченням тощо. При цьому будівництво житлових комплексів продовжується.

За словами Гапона, жителі Приірпіння вирішили об’єднатися в громадський рух, щоб протистояти свавіллю місцевих чиновників, які поводяться безвідповідально, бо правоохоронні відповідним чином не реагують.

«Ви вислухали всіх присутніх. Це люди з різних ініціативних груп, різних верств населення, різних частин Приірпіння, але всіх об’єднує одне – боротьба з беззаконням, яке панує в Приірпінні. Це єдина, основна вимога до генпрокурора – припинити беззаконня, яке панує. На жаль, про ці правопорушення – ми не в перше тут про це говоримо, виносимо на загал – знають правоохоронці, але належним чином чомусь не реагують», - зазначив Гапон.

За словами Гапона, 16 червня було проведено мирну акцію протесту в селі Стоянка, де було оголошено ряд вимог до генерального прокурора України Юрія Луценка, які учасники мітингу підтримали повністю.

Так, у вимогах йдеться про створення робочої групи для вивчення ситуації у Приірпінні, вжиття заходів щодо притягнення до відповідальності винних осіб, усунення негативних наслідків діяльності винних осіб, контролю за діяльність співробітників поліції та працівників прокуратури. Активісти вимагають прийняти законне кінцеве рішення у кримінальних провадженнях, в рамках яких оголошені підозри членам команди мера Ірпеня; зупинити всі незаконні роботи на заплавних землях річок Ірпінь та Буча; вивчити матеріали перевірок та кримінальних проваджень за всіма фактами звернень жителів Приірпіння. Також у числі вимог, зокрема, вивчити всі рішення Ірпінської міської ради, прийняті депутатами VII-го скликання, та надати правову оцінку стосовно тих, що стосуються вилучення земель із постійного користування санаторно-курортних закладів; вивчити ситуацію щодо невиконання зобов’язань забудовником перед інвесторами низки нових житлових комплексів; притягнути до кримінальної відповідальності осіб, винних у побитті активістів тощо.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: