#

Жителька Білої Церкви стала чемпіонкою світу з боротьби на поясах “Алиш”(ФОТО)

25.12.2019 12:23
Жителька Білої Церкви стала чемпіонкою світу з боротьби на поясах “Алиш”(ФОТО)
фото з мережі Інтернет

З 17 по 24 грудня проходив чемпіонат світу з боротьби на поясах, чемпіонкою стала білоцерківчанка Надія Герасименко, яка тренується під керівництвом заслуженого тренера України Володимира Дзюби

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Чемпіонат світу проходив в місті Нур-Султан, що в Казахстані. На турнір приїхали 250 спортсменів з 27 країн. Чоловіки і дівчата виступали в 6 вагових категоріях.

Алиш – древня боротьба на поясах. Згадку цього виду єдиноборств можна зустріти ще навіть в наскельних малюнках. Зараз ця боротьба починає знову набирати популярності. Головна особливість стародавньої боротьби – пояс.

На куртку пов’язується пояс, за який противники мають постійно тримати один одного. Cуперники хапають один одного за пояс і намагаються зробити кидок противника на спину. Дозволяється проводити кидки, підсікання, підніжки та активні накриття з положення стійка при захваті двома руками за пояс. За кидки нараховуються бали. Перший, хто набере 6 балів, стає переможцем. Цікаво, що в середньому поєдинок триває не більше однієї хвилини.

Нагадаємо, що в Ірпені відбувся Всеукраїнський турнір із художньої гімнастики.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: