#

Журналісти з’ясували, як власник "Миронівського хлібопродукту" уникнув скандалу через дотації

09.04.2020 06:14
Журналісти з’ясували, як власник "Миронівського хлібопродукту" уникнув скандалу через дотації
Юрій Косюк

Антимонопольний комітет в 2019 року виявив завищення цін на його курятину в 2017 році, незважаючи на великі суми дотацій, які отримував агрохолдинг Юрія Косюка "Миронівський хлібопродукт"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Апостроф".

Відомо, що раніше - в 2008 році про завищені ціни на продукцію холдингу заявляла тодішній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Однак Косюку вдалося уникнути відповідальності, коли він приєднався до боротьби з пандемією коронавірусу.

Депутати Верховної Ради занепокоїлися розподілом дотацій в агросекторі "на користь Косюка", проте прем'єр Володимир Гройсман та голова Мінагро Максим Мартинюк не звернули уваги на обурення. Причиною в ЗМІ назвали спеціальну програму, за якою Косюк отримував кошти - нібито для компенсації будівництва тваринницьких комплексів, Кабмін тоді виділив на неї 4,2 млрд гривень. Отримати цю допомогу тоді зміг глава МХП і ще кілька великих гравців ринку.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Наразі Косюк увійшов до списку великих бізнесменів, які за дорученням президента допомагають у боротьбі з пандемією коронавірусу, він веде активну гуманітарну діяльність в Черкаській та Вінницькій області. Сам він в інтерв'ю комплементарно відгукувався про чинну владу, вказуючи, що "вони вміють чути бізнес".

"Що ж, це ще раз показує: Косюк вміє заводити потрібні контакти у владних кабінетах", - зазначають журналісти.

Також нагадаємо, що восени на каналі ICTV вийде реаліті-шоу "Учень", учасники якого змагатимуться за роботу в МХП, а ведучим програми буде Юрій Косюк.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: