#

Жінки Білоцерківщини долучилися до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" (ФОТО)

26.11.2021 19:25
Жінки Білоцерківщини долучилися до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" (ФОТО)
Фото з місця події

У Білоцерківській райдержадміністрації пройшов захід для жінок громади у межах Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Альони Абрамової у Facebook.

Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства" щорічно проводиться в Україні із 25 листопада до 10 грудня. ЇЇ метою є привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми та захисту прав жінок.

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк розповіла, що жінки часто можуть потрапляти у пастку аб'юзера, що призводить до його безкарності, а іноді й до важких непоправних наслідків - каліцтва або навіть смерті жертви або членів її родини. Людмила Мерзлюк наголосила:

Вихід є - жертва повинна писати заяву до поліції, звертатися до соціальних служб, психологів та громадських організацій.

Депутатка Білоцерківської районної ради Тетяна Голотюк розповіла про роботу, яка проводиться у Білоцерківській громаді щодо запобігання домашньому насильству. Також модераторка зустрічі Альона Абрамова анонсувала заходи, які пройдуть Україною у рамах акції. Зокрема, 30 листопада активістки Громадської ради із ґендерних питань зберуться біля офісу Президента на у Києві щоб провести захід на підтримку ратифікації Стамбульська конвенції.  

Альона Абрамова зазначає, що проведена зустріч – лише початок великої роботи у подоланні проблеми домашнього насильства.

Нагадаємо, що протягом вересня-жовтня на Білоцерківщині відкрили 11 спортмайданчиків у межах соціального проєкту Президента України "Активні парки – локації здорової України".

 



Читати "Моя Київщина" у Telegram