#

Зірки та громада виступили проти забудови Чернечого лісу на Обухівщині (ФОТО, ВІДЕО)

08.08.2021 09:31
Зірки та громада виступили проти забудови Чернечого лісу на Обухівщині (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

На Обухівщині пройшов протест, на якому місцеві жителі разом із артистами Павлом Зібровим і Русланою Лижичко вимагали зупинити вирубку Чернечого лісу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "СтопКор".

Місцеві жителі переконані, що діброву хочуть знищити, а територію привласнили невідомі девелопери.

Журналісти отримали документи, які дійсно підтверджують, що орендарі справно сплачували за оренду комунальної землі, не мають заборгованостей та отримали дозвільні документи на будівництво та обслуговування об'єктів рекреаційного призначення. Кошти надходили до бюджету ОТГ понад 10 років, але питання до інвестора виникли тільки зараз.

Представник ТОВ "Ходосівські системні інвестиції" Олександр Артющик зазначив:

За цими ділянками землі щомісяця йде оплата близько 48 тис грн. За весь час з 2004 до 2021 роки за оренду було сплачено близько 700 тис доларів.

На один із останніх протестів проти забудови у Чернечому лісі вийшли майже 300 місцевих і навіть тутешні зірки – Павло Зібров та Руслана. Активістів почули: постійна комісія Київської облради заслухала аргументи сторін та пообіцяла винести питання приєднання 19 гектарів до заповідної зони на черговій сесії.

Своєю чергою, забудовник попередив, що у випадку одностороннього розірвання договору позиватиметься у суді та вимагатиме відшкодування збитків, бо таке рішення незаконне.

У ТОВ "Ходосівські системні інвестиції" переконують:

Буде європейська практика – одноповерхові будиночки будуть здаватися, люди зможуть приїжджати, відпочивати, оздоровлюватися, лікуватися тощо. Плануємо побудувати ще ресторанчик і залишити ліс із доріжками, де люди зможуть кататися на велосипедах, бігати.

Однак тутешні впевнені, що через забудову вже не зможуть спокійно гуляти лісом і відпочивати на місцевому озері. Тож жителі планують щосуботи організовувати в лісі культурні та спортивні заходи, щоб привернути увагу до вирубування лісу та незаконних дій забудовника.

Нагадаємо, що 7 серпня працівники групи реагування патрульної поліції спільно з оперативниками Обухівського РУП зупинили автомобіль Daewoo Lanos.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: