#

Житель Іванкова назбирав у зоні відчуження понад вісім кілограмів радіоактивних грибів

06.10.2020 08:30
Житель Іванкова назбирав у зоні відчуження понад вісім кілограмів радіоактивних грибів
Фото з місця події

У зоні відчуження поліцейські під час патрулювання виявили чоловіка, який назбирав понад вісім кілограмів грибів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області.

Чоловік незаконно проник на заборонену територію минаючи контрольно-пропускні пункти. Працівники поліції вилучили у порушника радіоактивні гриби.

За проникнення в зону відчуження без дозволу відповідних органів відносно порушника складено протокол за ст. 46-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" Кодексу України про адміністративні правопорушення.  

За фактом незаконного переміщення біоресурсів за межі зони відчуження слідчим зони ЧАЕС відкрито кримінальне провадження за ст. 267-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних міні¬мумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Поліція продовжує виявляти факти порушення вимог радіаційної безпеки, аби запобігти та не допустити потрапляння радіоактивних біоресурсів для реалізації на ринках. 

Шановні громадяни, не наражайте себе та оточуючих на небезпеку! Бережіть Ваше життя та здоров’я! – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що нещодавно делегація політичної сили "Наш Край" на Київщині приїхала до Чорнобиля, де вшанувала пам’ять героїв, які врятували країну та світ від ядерної катастрофи.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: