#

Жителі населених пунктів біля Трипільської ТЕС незадоволені екологічною перевіркою

13.08.2021 13:50
Жителі населених пунктів біля Трипільської ТЕС незадоволені екологічною перевіркою
Фото з мережі Інтернет

Жителі міста Українки регулярно скаржаться на чорний дим, що іде з Трипільської ТЕС, проте перевірки не зафіксували перевищення норм викидів шкідливих речовин

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Анни Слезіної у Facebook.

Жінка пише, що за даними ГУ Держсанепідемслужби в Київській області, викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від Трипільської ТЕС складають 82,8% всіх викидів промислових підприємств Київської області.

Далі вона зазначає, що жителі міста Українки регулярно скаржаться на чорний дим, що іде із Трипільської теплоелектростанції. Вони  неодноразово звертались до екологічних інспекцій та контролюючих органів.

Авторка  зауважує:

З травня 2021 року по 16 липня 2021 року на Трипільській ТЕС було проведено 3 перевірки фахівцями Державної екологічної інспекції України, з них – 1 планова та 2 позапланові перевірки (перша перевірка відбулася за ініціативи Трипільської ТЕС, а друга – у зв'язку зі скаргою фізичної особи). У результаті даних перевірок та проведених замірів, які були зроблені фахівцями Державної екологічної інспекції (з огляду на скарги мешканців прилеглих населених пунктів) – перевищення норм викидів твердих речовин з труби ТпТЕС, згідно з дозволом не було виявлено та зафіксовано.

У своєму дописі жінка повідомляє, що за результатами перевірки між фахівцями Трипільської ТЕС та перевіряючими ДЕІ було досягнуто повного взаєморозуміння з питань необхідності та важливості дотримання природоохоронного законодавства. Також, Трипільською ТЕС були надані заперечення відносно деяких запитів ДЕІ. Сумісно з експертами лабораторії Держспоживслужби, на межі санітарно-захисної зони та в зонах прилеглих до підприємства житлових забудов були проведені фонові заміри, в результаті яких перевищення норм викидів не виявлено та не зафіксовано.

На кінець вона пише:

Місцевих жителів такі результати перевірки аж ніяк не задовольнили. Вікна будинків та авто, вкриті за день чорним пилом, постійний чад у приміщеннях, хвороби дихальних шляхів у жителів - це хіба норма?

Нагадаємо, що в Україні 11 енергоблоків теплоелектростанцій (ТЕС) і теплоелектроцентралей (ТЕЦ) пішли в простій через відсутність палива, серед них і Трипільська ТЕС.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: