#

Через відсутність палива зупинені два блоки Трипільської ТЕС

16.07.2021 09:40
Через відсутність палива зупинені два блоки Трипільської ТЕС
Фото з мережі Інтернет

В Україні 11 енергоблоків теплоелектростанцій (ТЕС) і теплоелектроцентралей (ТЕЦ) пішли в простій через відсутність палива, серед них і Трипільська ТЕС

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Telegram-канал "Ми – народ України".

Через відсутність палива стоять 11 теплових енергоблоків, серед них – 5 і 6 блоки Трипільської ТЕС (Центренерго), 3 і 4 енергоблоки Київської ТЕЦ, 5 і 2 енергоблоки Київської ТЕЦ-6 (Київтеплоенерго).

Ще 10 енергоблоків пішли на аварійний ремонт.

У заяві ДТЕК ідеться:

У цієї загрозливої ​​ситуації, ДТЕК Енерго в черговий раз закликає НКРЕКУ, профільне міністерство та інших зацікавлених сторін невідкладно втрутитися в ситуацію, виправити дисбаланси, нестабільність і ручне управління на ринку, що призвели генерацію до втрати ліквідності.

До головних причин кризи в компанії Ріната Ахметова відносять:

  • історично низькі ціни на "ринку на добу вперед";
  • ручне управління ціноутворенням на енергоринку;
  • нестабільність і дисбаланси на ринку і борги Укренерго перед учасниками балансуючого ринку на 13 млрд грн (2,4 млрд з них – перед ДТЕК Енерго).

В останній раз українські ТЕС і ТЕЦ зупиняли так масово свої енергоблоки через брак палива або виводили їх на аварійний ремонт в лютому 2021 року, коли через низькі запаси вугілля і дефіциту електроенергії Україна покривала своє енергоспоживання за рахунок імпорту з Росії та Білорусії.

Нагадаємо, що 15 липня у місті Українка було презентовано результати термомодернізації муніципальних будівель із використанням відновлювальних джерел енергії.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: