#

Жителі одного з сіл на Переяславщині роками потерпають від фур (ФОТО)

01.09.2020 19:36
Жителі одного з сіл на Переяславщині роками потерпають від фур (ФОТО)
Фото з місця події

Уже протягом багатьох років жителі села Єрківці Переяславського району потерпають від вантажівок, які їздять центральними вулицями, чим руйнують будинки й дороги селища

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на інформацію, надану мешканцем селища Євгеном Опейдою.

Євген Опейда повідомляє, що вулицями Ферапонтова та Миру постійно рухається перевантажений важковаговий транспорт, що руйнує будинки та дороги селища. Окрім цього, на цих ділянках досить часто виникають аварійні ситуації із летальними випадками. Така ситуація складається через те, що дорога через село має чимало небезпечних поворотів та обмежену видимість. Через значний трафік є потреба у тротуарах, які наразі відсутні.

Варто зауважити, вулицю Ферапонтова перетинає газопровід, а постійний рух фур може призвести до трагедії. За словами пана Євгена, сільська рада абсолютно не займається цим питанням, тому мешканці самі змушені направляти звернення до різних інстанцій, хоча поки це не дало ніякого результату.

У департаменті регіонального розвитку КОДА розглянули звернення та відповіли, що вище згадана дорога входить до складу доріг загального користування та задовольняє потреби суспільства в пасажирських та вантажних перевезеннях. Тому вимогу обмежити тут рух вантажівок не можна задовільнити. Однак, у департаменті повідомили, що рух все таки можуть обмежити за умови погодження цього питання з органами місцевого самоврядування, поліцією та надання альтернативного варіанту об'їзду.

Жителі Єрківець також зверталися і до начальника Департаменту регіонального розвитку Київської ОДА Золіна С.О., і до голови Дівичківської ОТГ Девка Т.П., і до очільника КОДА Василя Володіна, однак поки ситуація залишається незмінною.

У Переяславській РДА повідомили, що альтернативний об'їзд через село Дівички – неможливий, оскільки через селище регулярно рухається важка військова техніка, у результаті чого вже просіли конструкції водопропуску через річку Булатець.

Важковаговий транспорт їде через Єрківці в село Ковалин на норкову ферму та компанію "Газда пласт", що займається виготовленням металопластикових вікон. Окрім того, чимало фермерів використовують зерновози під час збору врожаю, які зазвичай перевантажені курсують через центральну вулицю села. Варто зауважити, що на цій дорозі стоїть дорожній знак, що забороняє рух вантажівок, маса яких перевищує 24 тони. 

Нагадаємо, що в Переяславі на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки вирішили закрити на карантин ЗДО №10 "Любавонька" та ЗДО №9 "Сонечко" через випадки інфікування коронавірусом.







Читати "Моя Київщина" у Facebook