#

Жителі столичної області масово скаржаться на роботу "Київоблгазу" (ФОТО)

24.06.2021 13:36
Жителі столичної області масово скаржаться на роботу "Київоблгазу" (ФОТО)
Працівники "Київоблгазу" незаконно відключають абонентів

На сторінці "Київоблгазу" у соціальній мережі Facebook жителі області скаржаться на незаконні відключення під виглядом перевірок та технічних робіт

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина", жителі області масово скаржаться на незаконні відключення навіть тоді, коли немає заборгованості за спожитий газ.

На сторінці компанії в соціальній мережі ми знайшли численну кількість скарг, що стосувалися незаконних відключень від газопостачання. До прикладу жителька Вишгорода Тетяна Євтушенко повідомляла, що мешканців багатоповерхівки відключили нібито через поломку, а потім стало відомо, що причиною був борг однієї з мешканок будинку.

А ви знаєте як Київоблгаз вибиває з боржників виплату боргу?! За рахунок жителів стояка, тобто, я шостий день сижу дома без газу, в мене мала дитина, а вони перші 5 днів розповідали про поломку, а сьогодні сказали, як заставите боржницю заплатить, тоді і включать. В мене, взагалі боргу не було і немає. Що підкажете робити. Ви вважаєте це законно?! Місто Вишгород.

При цьому адміністратори сторінки традиційно все спростовують, нібито відключення можливі лише у разі виявлення порушень правил безпеки систем газопостачання або планових відключень у зв’язку із підготовкою до нового опалювального сезону. Також вони зазначають:

У таких випадках відновлення газопостачання здійснюється після усунення пошкоджень та перевірки всіх технічних параметрів систем газопостачання, а також при відсутності заборгованості.

Фактично, перевірка справності обладнання чи історія про витік газу є лише формальним приводом для припинення постачання газу, адже подальше підключення можливе за відсутності боргу.

Актуально: Помста монополіста: як люди Фірташа з "Київоблгазу" перетворили у заручників жителів цілої області.

Також нам вдалося знайти ще численну кількість скарг від жителів Київщини на незаконні відключення під виглядом витоку газу чи планових робіт, а при цьому скаржитися немає кому, адже "Київоблгаз" є монополістом, на який не має впливу ні місцева, ні центральна влада.

Нагадаємо, що на власника "Київоблгазу" олігарха Дмитра Фірташа Рада національної безпеки і оборони України наклала санкції





Читати "Моя Київщина" у Telegram