#

Жителів Фастівської ОТГ у новому році чекає підвищення тарифів на водопостачання

21.12.2021 18:30
Жителів Фастівської ОТГ у новому році чекає підвищення тарифів на водопостачання
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що комітет Фастівської міської ради ухвалив рішення про зростання тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Фастівської міської ради.

У дописі зауважується, що для населення діяли тарифи на централізоване водопостачання в розмірі 12,32 грн за 1 куб м (без ПДВ) та в розмірі 16,59 грн за 1 куб м (без ПДВ) на централізоване водовідведення. Для бюджетних установ та інших споживачів тариф на централізоване водопостачання складав 23,00 грн за 1 куб м (без ПДВ) на централізоване водовідведення – 34,50 грн за 1 куб м (без ПДВ).

Проте, діючі тарифи по населенню не відшкодовують повної собівартості послуг. Рівень відшкодування встановленим тарифом фактичної собівартості послуг в 2021 році з централізованого водопостачання склав 70 %, з централізованого водовідведення 57,9 %, тому підприємство "Фастівводоканал" не в змозі спрямувати достатню кількість коштів для нормального функціонування підприємства: на виплату заробітної плати, на виконання заходів з енергозбереження, капітального ремонту ветхих і аварійних мереж, споруд, сплачувати податки, збори.

Виконавчий комітет Фастівської міської ради ухвалив рішення про встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на 2022 рік з урахуванням змін цінової політики, згідно з якими збільшення розміру тарифу для населення складає 6,9 %, по бюджетним установам та іншим споживачам – 23 %.

Нагадаємо, що нещодавно у Фастівському міському центрі зайнятості відбулися тренінги для ветеранів/-ок АТО/ООС у рамах проєкту "Воїну – гідна праця: розширення можливостей працевлаштування для ветеранів/-ок АТО/ООС".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: