#

Жителя Бучі викрили на участі в схемі з продажу фальшивих документів

30.06.2023 17:00
Жителя Бучі викрили на участі в схемі з продажу фальшивих документів
Фото з місця події

СБУ заблокувала міжрегіональну схему виготовлення і продажу підроблених документів України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу СБУ.

Викрито організатора оборудки і трьох його спільників. Зловмисники пропонували своїм клієнтам фальшиві паспорти, водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів і державні акти права власності на землю.

За одну фейкову ID-картку громадянина України ділки просили 1,1 тис. дол., а фейкове посвідчення водія продавали за 600 дол. При цьому, щомісяця фігуранти виконували від 100 і більше замовлень".

За даними слідства, незаконну діяльність організував мешканець Києва. Готову підробку відправляв спільнику з Бучі, а він вже переправляв її "замовникам" через популярні поштові сервіси. Пошуком клієнтів займався ще один учасник – мешканець Харкова.

Організатору схеми, його "кур'єру" з Бучі, а також двом спільникам з Рівного і Харкова повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • чч. 2, 3 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів).

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, що голову Гатненської громади та двох службовців викрили на вимаганні від забудовника хабаря за зміну цільового призначення земельної ділянки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: