#

Голову сільської громади та двох посадовців Фастівського району спіймали на хабарі (ФОТО)

28.06.2023 12:30
Голову сільської громади та двох посадовців Фастівського району спіймали на хабарі (ФОТО)
Фото з місця події

Голову Гатненської громади та двох службовців викрили на вимаганні від забудовника хабаря за зміну цільового призначення земельної ділянки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу прокуратури Київщини.

За даними слідства, сільський голова Олександр Паламарчук, начальник відділу земельних відносин, містобудування та архітектури, а також інспектор з благоустрою Гатненської сільської ради Стойчик Михайло Ігорович вимагали від забудовника хабар за затвердження детального плану території і зміну цільового призначення земельної ділянки. Для цього вони залучили посередника, який за грошову винагороду отримував неправомірну вигоду та здійснював передачу грошей та документів.

Відомо, що ціна земель сільськогосподарського призначення становить від 400-500 доларів США за сотку. В той же час земля від забудову вже коштує від 2000 доларів за сотку.

Паламарчук був затриманий в своєму будинку, в котрий він переїхав перед початком війни. Наразі невідомо за які кошти і на чиє ім’я придбана ця нерухомість, бо згідно декларації у нього немає жодного нерухомого майна.

Чиновнику та його посібникам загрожує до 9 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Правоохоронці затримали їх в порядку ст. 208 КПК України під час одержання 20 тис доларів США.

Також у ході слідства правоохоронці задокументували факт одержання службовцями сільради неправомірної вигоди у сумі 2500 доларів США за присвоєння поштових адрес пʼяти об’єктам нерухомого майна.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3, 4 ст. 368, ч. 5 ст. 27, ч. 3, 4 ст. 368 КК України).

Нагадаємо, що посадовця комунального підприємства Київщини викрито на хабарі.



Читати "Моя Київщина" у Telegram