#

Чорнобильську АЕС з початку року відвідало майже 75 тисяч людей

05.09.2019 08:05
Чорнобильську АЕС з початку року відвідало майже 75 тисяч людей
ЧАЕС

Стало відомо, що  початку поточного року зону відчуження відвідало 74671 туристів, а за місяць серпень ця цифра становить 14 416 людей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українські новини".

Зона ЧАЕС все більше користується популярністю як серед українських, так і серед іноземних туристів, чому посприяв ряд факторів. Серед них варто виділити як популяризацію Зони за кордоном, зокрема в серіалі "Чорнобиль" від HBO, так і формування українськими турагентствами нових маршрутів і спрощення процедури потрапляння на її територію. Також збільшення потоку відвідувачів допомогло збільшення увагу до Чорнобиля як туристичного об'єкту.иЦе призвело до того, що був встановлений новий рекорд відвідуваності Чорнобильської зони - за 8 місяців 2019 роки там побував уже 74671 чоловік.

Кількість туристів почала стрімко зростати навесні і з приходом літа. Наприклад, тільки в серпні Зону відчуження відвідали 14 416 людей. Серед них за словами помічника директора ДП "ЦОТІЗ" Кирила Гарніка, найбільше українців - 2597, британців - 1783 і поляків - 1397 туристів.

"Але варто пам'ятати, що це не парк розваг. Це територія, де необхідно дотримуватися особливих правил безпеки", - зазначив Гарник.

Також нагадаємо, що режисер Мирослав Слабошпицький, чия картина Плем’я була удостоєна трьох нагород на Канському кінофестивалі в 2014 році, почав знімати фільм про Чорнобиль.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: