#

Журналісти показали фото уламків ракети Х-69, якою рф вдарила по Трипільській ТЕС на Київщині (ФОТО)

12.04.2024 17:09
Журналісти показали фото уламків ракети Х-69, якою рф вдарила по Трипільській ТЕС на Київщині (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Журналісти показали фото уламків, знайдені на Київщині, які свідчать, що для удару по Трипільській ТЕС 11 квітня росія використала нові крилаті ракети Х-69 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "УКРАЇНСЬКУ ПРАВДУ".

За попередньою інформацією, за частинами маркувань на знайдених уламках ракети вона ідентифікується саме як одна з нових модифікацій ракети Х-59, як її називають самі росіяни – Х-69. 

Нагадаємо, що уночі, 11 квітня, росія атакувала Київщину, внаслідок обстрілу було повністю знищено Трипільську ТЕС

Усі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі. Внаслідок попадання сталася масштабна пожежа біля турбінного цеху.  

Чорний день в історії "Центренерго" Внаслідок сьогоднішньої масованої атаки, знищено всю нашу генерацію. Війська РФ повністю зруйнували Трипільську ТЕС, що на Київщині. Добре, що всі наші, хто був під час обстрілів на зміні - живі. Але нам дуже болить.

- повідомили у пресслужбі компанії.  

Усі служби працювали у посиленому режимі. Енергетики оперативно відреагували на наслідки, перепідключили мережу, завдяки чому всі мешканці Київщини наразі зі світлом.  

Варто додати, що Трипільська ТЕС розташована біля міста Українка Обухівського району Київської області на березі Канівського водосховища за 45 кілометрів від Києва. Вона була однією з двох найпотужніших теплових електростанцій в Україні. Після зупинки Чорнобильської АЕС Трипільська теплова електростанція фактично стала найбільшим енергогенеруючим підприємством Київського регіону.

Нагадаємо, що після знищення Трипільської ТЕС зросла ймовірність відключень світла.





Читати "Моя Київщина" у Telegram