#

Звернення "Моєї Київщини" з нагоди Дня Національної поліції України (ВІДЕО)

04.07.2020 14:45
Звернення "Моєї Київщини" з нагоди Дня Національної поліції України (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 4 липня, усі правоохоронці України відзначають професійне свято, яке започаткували у 2015 році

Із нагоди свята інформаційний портал "Моя Київщина" вітає усіх поліцейських із важливою для них подією. Зауважимо, що цього річ День Національної поліції відзначають уп’яте, тож стало ювілейним.

Варто сказати, що спочатку День поліції України відзначали 4 серпня – у день підписання президентом у 2015 році закону "Про національну поліцію". Однак у 2018 році президент вніс зміни до указу. Перенесення святкування на 4 липня пов’язане із подією 2015 року, коли перші дві тисячі патрульних урочисто присягнули на вірність українському народові на Софійській площі у Києві. Столиця стала першим містом, де запрацювала нова поліція. Другим українським містом став Львів, третім – Одеса.

За п’ять років до лав поліції приєдналося понад 19 тисяч чоловіків та жінок, які охороняють порядок та дбають про безпеку громадян України.

Цьогоріч із нагоди п’ятої річниці Дня Національної поліції України усіх правоохоронців країни урочисто привітав очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Нагадаємо, що Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід двом підозрюваним у катуваннях в Кагарлицькому відділку поліції.


Читати "Моя Київщина" у Telegram