#

Зять нового міністра оборони Рєзнікова виявився крупним забудовником Броварів (ФОТО)

08.11.2021 19:00
Зять нового міністра оборони Рєзнікова виявився крупним забудовником Броварів (ФОТО)
Дмитро Штейнгауз

Зять новоспеченого міністра оборони Олексія Рєзнікова виявився власником девелоперської корпорації, яка веде масштабну забудову у Броварах під Києвом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Страна.ua".

Чоловік дочки міністра Анастасії Штейнгауз, Дмитро Штейнгауз, є СЕО (генеральним директором) будівельної компанії 2С Construction Synergy. Компанія відома спорудою житлового комплексу "L-квартал" у Києві. Комплекс складається з чотирьох 25-поверхових житлових будинків та однієї офісної будівлі.

Ще один, більш масштабний та скандальний проєкт Дмитра Штейнгауза – це житловий комплекс "Скандія" у Броварах під Києвом. Тут під забудову було виділено ділянку загальною площею понад 80 гектарів. Комплекс має складатися з 65 будинків із власною інфраструктурою. Перший будинок комплексу було введено в експлуатацію наприкінці 2018 року. Наразі в експлуатацію введено три будинки.

Читайте також: Новобудови Київщини - розпіарений житловий комплекс "Scandia" у Броварах.

Відомості про причетність Дмитра Штейнгауза до цієї забудови з'явилися ще у 2016 році в інтернет-виданні "Трибуна-Бровари". Журналісти опублікували репортаж із засідання земельної комісії міської ради Броварів, де було озвучено інформацію, що Дмитро Штейнгауз є одним із двох бенефіціарів забудови. Забудова тоді велася через ТОВ "Просперитатіс".

Відомо, що виділення землі, розробка проєкту та початок будівництва супроводжувалися конфліктами та скандалами. У цей час Олексій Резніков, тесть бенефіціара будівництва, працював заступником мера Києва Віталія Кличка.

До прикладу, на одному із форумів інвесторів є низка повідомлень про те, що забудовник не виконує своїх зобов'язань і постійно зриває терміни введення в експлуатацію збудованих будинків. У травні 2018 року один із покупців квартир повідомив, що його договір з боку забудовника підписав "якийсь Д. А. Штейнгауз".

Наприкінці 2017 року Дмитро Штейнгауз перестав бути бенефіціаром ТОВ "Просперитатіс". Бізнес із будівництва ЖК "Скандія" було реструктуровано. Приблизно з того ж часу головною компанією проєкту став інвестфонд "Фрея", де зять Олексія Рєзнікова став головою наглядової ради та власником 100 % акцій.

Потім інвестфонд "Фрея" став власником 100% ТОВ "КК "Аквасервіс". Товариству, у свою чергу, на 100% належить нинішній основний забудовник ЖК "Скандія" – ТОВ "Гудфор-лівінг". Від імені ТОВ "Гудфор-лівінг" зараз ведуться продажі квартир. А її засновник ТОВ "КК "Аквасервіс", згідно з рішенням виконкому Броварської міськради від 23 червня 2021 року, надає комунальні послуги із водопостачання та каналізації у трьох будинках ЖК "Скандія", які введені в експлуатацію.



Читати "Моя Київщина" у Telegram