#

З'явилась детальна історія сім'ї американських мільярдерів родом з Київщини (ВІДЕО)

07.10.2023 15:40
З'явилась детальна історія сім'ї американських мільярдерів родом з Київщини (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Історія села Великі Пріцьки, без якого б не було готелів Hyatt та однієї з найбагатших сімей США

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на УП.

У жовтні 2015 року в невелике село Великі Пріцьки на Київщині завітали поважні гості: тодішні перша леді України Марина Порошенко, посол США Джеффрі Паєтт та очільниця Міністерства торгівлі США Пенні Пріцкер.

Як повідомляли в посольстві США, непротокольну поїздку ініціював чиказький рабин Єхель Пупко, щоб ознайомити пані Пріцкер із батьківщиною її пращурів у Кагарлицькому районі.

Пенні Сью Пріцкер, яку Джо Байден у вересні 2023 року призначив спецпредставницею з питань економічного відновлення України – мільярдерка з однієї з найбагатших сімей Америки.

Сукупні статки Пріцкерів, за даними "Forbes", перевищують $30 мільярдів. Пріцкери володіють всесвітньою мережею готелів Hyatt Hotels Corporation. А у 2019 році один із них, демократ Джей Роберт, став губернатором штату Іллінойс.

Здійснення американської мрії починалося з керуючого цукровим заводом на Київщині Якова Пріцкера. Спочатку він жив із сім'єю в Пріцьках, потім у Білій Церкві та Києві. Наприкінці 19-го століття, рятуючись від єврейських погромів у Російській імперії, емігрував у США, де його нащадки досягли вражаючих вершин.

Нагадаємо, що прообразом "Батьківщини-Мати" за першим проєктом була художниця з Васильківщини.



Читати "Моя Київщина" у Facebook