#

З'явилось детальне журналістське розслідування діяльності ексголови Обухівської райради Лариси Ільєнко (ВІДЕО)

15.10.2021 17:08
З'явилось детальне журналістське розслідування діяльності ексголови Обухівської райради Лариси Ільєнко (ВІДЕО)
Лариса Ільєнко

Журналісти вважають, що Лариса Ільєнко під прикриттям СБУ Баканова, "рейдернула" та знищила українське стратегічне підприємство "АТЕК", що знаходиться в Києві

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на блог Ярослава Бондаренка.

У 2019 році на командира грузинського легіону, героя російсько-української війни Мамуку Мамулашвілі, булу здійснено замах. Мамукашвілі повідомив, що замовником була саме Лариса Ільєнко.

Обстріл бійців Грузинського Легіону відбувся в околицях м. Обухів Київської області, вотчини Ільєнко. В результаті Мамулашвілі і його заступник отримали вогнепальні поранення. Як повідомив військовий — Ільєнко наняла професійного вбивцю для фізичного усунення Мамукі Мамулашвілі.

Але найцікавіше інше. Журналісти стверджують, що Ільєнко працювала на ФСБ і передавала схеми бронетехніки, яка повинна була вироблятись для армії в Україні. За даним фактом відкрито кримінальне провадження в СБУ № 1201410130006393.

І всі ці події розгортаються на тлі метушні навколо рейдерського захоплення заводу "АТЕК", який зараз контролює Ільєнко. Не сидить вона, пишуть розслідувачі, бо прикривають її впливові люди в СБУ, аж до самого лейтенанта Баканова.

Тим часом Баканов не просто повернув, а зробив цілим першим заступником начальника Департаменту захисту національної державності Матковського. Це саме той Матковський, який переслідував Рух опору капітуляції та учасників протестів проти здачі українських інтересів.

У Матковського з Ільєнко давні і доволі тісні стосунки. Наприклад, на брифінгу,  він всіляко прикривав Ільєнко від незручних запитань. З його допомогою Шушакова звільнили з посади голови Обухівської райради та призначили Ільєнко.

Також має місце історія із заводом "АТЕК". Фірма, якою володів партнер родини Баканова, отримує під забудову 30 гектарів заводу "АТЕК" на Святошині.

Восени 2014 року група інженерів "Арей" заснувала перше в історії волонтерське бронетанкове конструкторське бюро, яке розташовувалося на території занедбаного заводу "АТЕК" та фінансувалося Фондом освітніх ініціатив.

Тоді волонтерам вдалося неймовірне – інженерна група уклала довгостроковий договір оренди столичного машинобудівного гіганта, викупила його борги і контрольний пакет акцій, встановила обладнання для добудови технологічної лінії по виробництву бронетехніки і почала відновлювати завод.

Та в тодішньої гендиректорки "АТЕКа" Лариси Ільєнко були зовсім інші плани на промислову землю.

Як пишуть журналісти, 21 жовтня 2016 року натовп тітушок, на замовлення керівниці ПрАТ "АТЕК", заблокував територію, розігнав робітників і почав вивозити обладнання та техніку.

В результаті рейдерського захоплення в руках "диверсантів" опинилися всі унікальні напрацювання, макети та праці інженерів. І кричущим є те, що одна з розробок, а саме креслення Гусеничної гібридної платформи "Рисак", що була презентована ЗСУ 15 січня 2016 року, спливла "на Росії", в якості експериментальної роботи АТ “НДІ Сталі”.

11 січня 2017 року, Ільєнко підписала фіктивні договори купівлі-продажу №№ 4, 8, 12, 16, 19 та 23 щодо відчуження майна ПрАТ “АТЕК” на користь деякого ТОВ “ПАО ІНВЕСТМЕНТ ЛІМІТЕД УКРАЇНА” на умовах сплати примарних 300 млн грн протягом 12 календарних місяців. Надходження коштів так і не відбулося, що є додатковим доказом незаконності укладених правочинів.

Лише через 4 роки, в квітні 2021 року, екскерівниці "АТЕК" Ларисі Ільєнко та голові наглядової ради закритого акціонерного товариства "АТЕК", нарешті, було повідомлено про підозру за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах, а слідством встановлено, що зазначені посадовці відчужили цілісний майновий комплекс акціонерного товариства незаконно, без реального отримання коштів, чим завдали ЗАТ "АТЕК" збитків на понад 162 млн грн.

Прославилась Ільєнко також самозахватом в Києві, по вул. Генерала Наумова, 62. Також за допомогою друзів з СБУ була віджата земля (шматок лісу) на якій було побудовано кафе "Лукоморье". 



Читати "Моя Київщина" у Facebook