#

З'явилось журналістське розслідування про корупцію депутата Київської облради Тимофійчука та нардепа Дубінського (ВІДЕО)

09.06.2023 15:00
З'явилось журналістське розслідування про корупцію депутата Київської облради Тимофійчука та нардепа Дубінського (ВІДЕО)
Олександр Дубінський і Володимир Тимофійчук

Журналісти провели розслідування, що стосується депутата Київської облради Володимира Тимофійчука та народного депутата Дмитра Дубінського

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на відео.

Цьогоріч для Київського обласного онкологічного диспансеру має бути поставлений апарат однофотонної емісійної комп’ютерної томографії AnyScan S вартістю 44,53 мільйона гривень або 1,21 мільйона доларів. Переможцем тендеру, оголошеного комунальним закладом "База спеціального медичного постачання", стала компанія "УМТ+".

Згідно з журналістським розслідуванням, цей тендер викликає підозри у завищенні ціни. Відомо, що у квітні 2021 року аналогічний апарат був придбаний для Одеського обласного онкологічного диспансеру, при цьому ціна на нього була на 42% нижчою, ніж для Києва. Держаудитслужба вже розпочала перевірку цього тендеру на підставі виявлених ознак порушення законодавства.

Розслідування також звертає увагу на особисту причетність народного депутата Олександра Дубінського до подібних схем. Зазначається, що Дубінський співпрацював з Володимиром Тимофійчуком, колишнім телеведучим каналу 1+1, який нині очолює "Базу спеціальних медичних поштових відправлень". З появою Тимофійчука на цій посаді активність "Бази спецмедпостачання" значно зросла, особливо у сфері закупівель.

З моменту заснування системи закупівель Prozorro у 2016 році до лютого 2022 року "База спецмедпостачання" оголосила тендери на суму 4,85 мільйона гривень. Однак з листопада 2022 року загальна сума таких тендерів значно зросла та склала вже 211,72 мільйона гривень. Найбільші суми були пов'язані з послугами харчування для "Київського обласного онкологічного диспансеру" та "Київської обласної клінічної лікарні".

Зазначені факти викликають серйозні підозри щодо діяльності депутата Київської обласної ради Тимофійчука та народного депутата Дубінського. Корупційне розслідування надає підстави для подальшого розгляду цієї справи в компетентних органах.

Нагадаємо, що підсанкційний нардеп Дубінський відбілює репутацію завдяки публікаціям про допомогу Київщині.



Читати "Моя Київщина" у Telegram