#

Володін роз’яснив ситуацію із коронавірусом у гуртожитках Київщини

30.04.2020 17:36
Володін роз’яснив ситуацію із коронавірусом у гуртожитках Київщини
Фото з мережі Інтернет

Т.в.о. голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін розповів про поточну ситуацію захворювання на COVID-19 у гуртожитках Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Укрінформ".

За словами голови КОДА у пансіонаті для людей похилого віку, що у селі Зазим’є Броварського району, коронавірус підтвердили у 11 підопічних та двох працівників закладу. Однак, тестування все ще триває. На жаль, у пансіонаті вже помер 95-річний киянин.

Також Василь Володін надав інформацію про ситуацію в гуртожитку міста Вишневе.

Проведено 241 ПЛР-тест, виявили 80 позитивних результатів. Захворіло 78 мешканців та два співробітники. Двоє з них померли. На стаціонарному лікування - п'ятеро. У восьми мешканців - легкий перебіг хвороби, у решти - коронавірус проходить безсимптомно. У гуртожитку продовжує працювати санітарно контрольний пункт, - зазначив він.

Володін повідомив, що у гуртожитку в селі Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району наразі перебуває 152 особи, отримано 70 результатів ПЛР-тестів, з них позитивні 13.

У лікарні одна людина. Решта на самоізоляції в окремому блоці, їхній стан задовільний. Забір матеріалу для ПЛР дослідження триває. Працює санітарно-контрольний пункт, - сказав він.

Щодо гуртожитку ДНЗ "Професійний ліцей" в місті Українка відомо, що захворіла мешканка гуртожитку – медпрацівниця Обухівського райцентру первинної медико-санітарної допомоги, де була обстежена як контактна особа. Зараз вона на самоізоляції в окремій квартирі. Симптомів захворювання немає.

За його словами, 27 та 29 квітня в гуртожитку оперативно провели заходи дезінфекції. Мешканців попередили про необхідність самоізоляції. Розпочато забір мазків на ПЛР у контактних осіб. Ні в кого з них клінічних проявів коронавірусу та хвороби не зареєстровано.

Нагадаємо, що на 57 км автодороги Київ — Ковель — Ягодин провохоронці зупинили автомобіль Toyota RAV4 за порушення швидкісного режиму.

Читати "Моя Київщина" у Facebook