#

Олег Любімов (директор Київського центру місцевого самоврядування): До мене вчора був дивний, але разом з тим закономірний дзвінок

02.10.2019 10:21
Олег Любімов (директор Київського центру місцевого самоврядування): До мене вчора був дивний, але разом з тим закономірний дзвінок

Чому дивний? В минулому сільський голова, а зараз в.о. старости одного з сіл Баришівської ОТГ дзвонив з питанням, а по суті криком душі..

"Як найскоріше можна вийти з Баришівської ОТГ? Керівництво нас не чує, не бачить, не враховує інтереси нашого села І НЕ ХОЧЕ. Вже сил нема боротись".

Чому закономірний? Тому, що разом з повноваженнями, фінансами та можливостями приходить відповідальність. І це відповідальність, як керівництва ОТГ так і виборців, яке це керівництво вибирають. Якщо вибрали керівника, який тільки скандалить, робить все тільки по своєму, відчуває себе, як удільний князьок то і результати його "відмінної" роботи не забаряться. Найкращий приклад Калитянська ОТГ. Невміння знайти порозуміння, здоровий компроміс з депутатами та старостами призвело до відставки голови і, як наслідок до сильного уповільнення розвитку самої ОТГ.

Така ж ситуація складається у Баришівській ОТГ. На жаль.

Разом з тим є інший приклад. Миронівська ОТГ. Вибори відбулися одночасно з виборами у Баришівській ОТГ. Але вміння знаходити компроміс, консолідувати депутатський корпус та старостат ОТГ призвів до, насправді яскравих успіхів у розвитку громади. В результаті, на проведеній спільній нараді з сільськими головами, які не хотіли входити у Миронівську ОТГ ті ж сільські голови прийняли рішення ПРИЄДНАТИСЯ до діючої Миронівської ОТГ.

Дві громади - два світи.

Читати "Моя Київщина" у Telegram