#

Олександр Таможній (депутат Бучанської міської ради): Мер Анатолій Федорук має старі ретроградні погляди управління

11.07.2018 10:23
Олександр Таможній (депутат Бучанської міської ради): Мер Анатолій Федорук має старі ретроградні погляди управління

У випадку з Бучею виборів немає з тієї причини, що ОТГ, як така, до цього часу не сформована. Але згідно закону, який нещодавно був прийнятий, Буча, як місто обласного значення вже є центром громади, і може приєднувати до себе навколишні  села

Ситуація складається так, що міський голова Бучі Анатолій Федорук три роки роз’їзжає селищами та селами, дає обіцянки, організовує концерти, влаштовує подарунки  тощо. Так от, уявіть собі що в сучасній європейській країні, в якій проходить процес децентралізації, мер влаштовує подібні вояжі з подарунками. Ви ж розумієте, що його б відразу притягнули до кримінальної відповідальності.

У нас же мер  красивими картинками та солодкими обіцянками заманює людей. При цьому замовчує ті проблеми, які за двадцять років його правління отримало місто. Це перенаселення, у нас затори на дорогах, брак питної води (до цього часу немає власного водоканалу), немає власного відділення поліції. Лікарня залежна від міста Ірпінь. От і уявіть собі, звідти і як буде їхати на виклик до тієї ж Луб’янки чи Раківки наряд поліції, або машина невідкладної меддопомоги? Усі спроби зробити щоби в Бучі з’явилося відділення поліції чи повноцінна лікарня до цього часу лишаються на рівні звичайних балачок.
А проблеми коли дітям немає місць в дитячих садочках, а потрапивши до школи вони навчаються в три зміни, і подекуди навіть в шкільних коридорах.

В самій Бучі зараз багато невирішених проблем, а вона збирається приєднати до себе навколишні села. Нинішній багатолітній мер Анатолій Федорук має старі ретроградні погляди управління. Це типовий представник старої управлінської номенклатури. Ніколи не радиться з людьми, усі зміни мають бути на його думку лише згори, начальству видніше, так би мовити. Щоби задобрити людей він постійно влаштовує різні концерти, заходи відпочинку, тощо. Але скажіть мені, коли Ви чи Ваша дитина не дай Боже захворіє, невже Ви почнете збиратися на концерт, а не викликатимете лікаря? Або коли зі злодіями зіштовхнетеся, невже підете у сквер, а не станете дзвонити до поліції, а вона за декілька десятків кілометрів до Вашої оселі, так що ж тоді?
А його гонитва по навколишнім селам це переслідування мети отримати їхній земельний ресурс для розширення багатоповерхового будівництва. Чи як у випадку з Блиставицею, отримати доступ до води для потреб забудовників.

Для формування ОТГ треба починати в першу чергу з того, що те або інше село отримає у разі приєднання до Бучі. Треба виробляти довгострокову стратегію розвитку об’єднаної територіальної громади. Тільки такий план стратегії розвитку має бути приводом для доленосного рішення, як для мешканців Бучі, так для тих сіл, які виявили бажання приєднатися до ОТГ.

А в першу чергу треба розглянути питання створення інфраструктури. Також, почати роботу над виведенням з міста автодорожної магістралі, яка отруює чадним газом навколишнє повітря. (Зробити об`їздну дорогу).

Вважаю, що треба піти шляхом, який вже пройшли європейські країни. Зібрати мешканців міста. Нехай кожна категорія населення висуне свого представника, і на спільному круглому столі буде вироблена стратегія розвитку громади. Цей сучасний метод називається — фасилітація. В результати ми отримаємо документ подальшого розвитку нашої громади років на десять-п’ятнадцять вперед. Цей план потім можуть доопрацювати фахівці різних сфер. Але на виході ми отримуємо бачення, документ нашого розвитку. Там буде прописано все від утилізації сміття до закладів культури та відпочинку. Саме з цього на мою думку і піде процес розвитку нашої об`єднаноїтериторіальної громади.
Саме так, а не на самопіарі та забаганках  Анатолія Федорука, як це робиться нині. Громада нарешті має отримати прозоре і чітке розуміння, куди, яким шляхом, і за рахунок чого ми маємо рухатись, і куди ми прийдемо…

Передрук із "The Bucha times"

Читати "Моя Київщина" у Telegram