#

Про Федорука - слугу всіх президентів

Дмитро Качура (журналіст)

12.07.2020 16:40
Про Федорука - слугу всіх президентів
Дмитро Качура
Бути «рибою-прилипалою» в українській політиці – вигідна справа. Захист збоку «акули»-старшого партнера забезпечено, завжди можна підкріпитися недоїдками. Головне – вміти демонструвати лояльність. І у разі фіаско швидко міняти «акулу».
Слуга всіх «господ»-президентів «вічний» мер Бучі Анатолій Федорук знову «прилип». Тепер до «Зе»-команди. В п’ятницю на пафосному заході скандально-відомого мера, який забудував пів-Приірпіння, представляли як свого кандидата на місцевих виборах два вихідця з «плюсів» Коломойського, а нині «хазяї» Київщини Олександр Дубінський та Ольга Василевська-Смаглюк.
Подейкують, за лаштунками був ще один чудовий персонаж – колишній «регіонал» Ярослав Москаленко, якого кілька місяців назад на Банковій всерйоз розглядали на посаду голови Київської ОДА. Але надто вже зашкварений персонаж зараз опинився в іншій партії Коломойського «За майбутнє», де курує Київську область.
Утім, найсмішніший персонаж в усій цій історії – Федорук. Який, мабуть, є рекордсменом України за вмінням перефарбовуватися. Так, він був у Партії регіонів за часів «пізнього» Кучми. Потім – за Ющенка – опинився в його «Нашій Україні». Настали часи Януковича – і от Федорук знову йде в мери, прикриваючись Партією регіонів. Після цього ярий «регіонал» вже підтримував Блок Петра Порошенка. І ось, нарешті, опинився у «зелененьких».
Який висновок з цього можна зробити? В принципі, все як завжди: за «зеленими» будуть які-небудь фіолетові, коричневі, білі та чорні. І з усіма «дядя Федор» знайде спільну мову. За рахунок золотої бучанської землі.
Читати "Моя Київщина" у Facebook