#

Про стрілянину в Обухові, в якій постраждала дівчина

Андрій Нєбитов (Заступник начальника поліції України)

06.08.2020 14:23
Про стрілянину в Обухові, в якій постраждала дівчина

Вже не вперше раптово виниклий конфлікт закінчується стріляниною. 33-річний житель міста Київ, під час сварки з іншим чоловіком у місті Обухів, вскочив у свій автомобіль і як "ковбой" почав хаотично стріляти з травматичного пістолета.

Куля влучила в дівчину, яка стала випадковим свідком цих "розборок". Далі водій разом зі своїм знайомим втекли з місця події.

Благо пістолет травматичний і дівчина  отримала легкі поранення, а якби бойовий….

Оперативно зреагували працівники Обухівського відділу поліції. До ранку встановили місце знаходження автівки і до обіду затримали "стрілка" та його товариша.

Сьогодні він вже в ізоляторі тимчасового тримання. Слідчі кваліфікували його дії за ч. 4 ст. 296 КК України, а за це до 7 років позбавлення волі. Сподіваюсь, цей стрілок понесе заслужене покарання.

Але цей хлопець (і він не єдиний) своїм прикладом відповів усім прихильникам легалізації короткоствольної зброї для цивільного населення на їх головний аргумент: «З легальною, зареєстрованою зброєю злочини не вчиняють!!!»

Як бачимо, "легальний ствол", на щастя, травматичний, дійсний член громадського формування, психічно здоровий (згідно довідок лікаря), свідомий і патріотичний, а тяжкий злочин – є. І дуже пощастило дівчині, що куля потрапила гумова, адже свинцева могла навіть вбити.

Я знайомий з багатьма людьми – прихильниками легалізації короткоствольної  зброї для цивільного населення. Це розумом зрілі, виважені люди. Вони мають серйозну аргументацію на свою користь. Вони дуже люблять зброю і відносяться до неї вкрай відповідально. 

Але, на жаль, за цими людьми отримають доступ до бойових пістолетів та револьверів от такі "ковбої".

Треба нам всім  добре думати, радитися, обговорювати і вже потім приймати, сподіваюсь, відповідальне рішення.

P.S.  Відповім на два запитання , які можуть виникнути:

1. Що я пропоную?

Перш за все, ніж надати доступ цивільному населенню до бойової короткоствольної  зброї, пропоную прийняти рішення щодо доступу до травматичних пістолетів і револьверів усім громадянам (звісно, психічно здоровим і тим, які відповідають вимогам для власників мисливської зброї).

Провести детальний аналіз володіння такою зброєю громадянами за  5 років. Детально розглянути випадки застосування, втрати та інші складові культури володіння зброєю. На підставі отриманих даних приймати рішення щодо подальшого доступу до бойової короткоствольної  зброї громадянам.

2. Чи маю я бойову короткоствольну зброю?! 

Так, маю! І отримав її після 20-річного служіння в правоохоронних органах.

Тому, користуючись нагодою, запрошую до лав Національної поліції України, особливо  Київщини!

Конкурси тривають! Табельну вогнепальну зброю будете мати гарантовано!!! А за особливі заслуги – навіть власну!

Читати "Моя Київщина" у Facebook