#

Що зробив антикризовий штаб Київщини в боротьбі з коронавірусом

Володимир Гайдамачук (активіст)

17.07.2020 15:30
Що зробив антикризовий штаб Київщини в боротьбі з коронавірусом

Уранці пив чай і традиційно слідкував за новинами про коронавірус. Хочу зауважити, що ця тема вже не викликає стільки цікавості, як раніше, але я не можу залишатися осторонь подій, що відбуваються довкола. Саме тому я добре знаю, що за останній місяць хворих стає все більше, а маски та антисептики народ хвилюють усе менше.

Так-от згадалася мені одна непересічна подія, що відбулася на початку запровадження карантину в Україні: якийсь добродій узявся вирішувати проблеми жителів Київщини, що виникли через пандемію. А ім’я його – Ігор Воронов, який у політичних колах досить відома фігура. Із його біографією можна ознайомитися за посиланням, не хочу на цьому зосереджуватися.

Мене зацікавило, чого досяг Stop-Covid Антикризовий центр допомоги Київщині, який очолив Воронов у березні цього року. Його функція була проста – домовитися з бізнесом, щоб той у свою чергу підтримував благодійну організацію "Час дій". Але для місцевих та ще й напередодні виборів було, м’яко кажучи, не дуже цікаво співпрацювати з незрозумілим чоловічком.

Щоб дізнатися про досягнення Воронова у боротьбі з ковідом довелося трохи заморочитися, бо сторінка антикризового штабу у Facebook не оновлюється з 19 травня, а за два місяці її нечисленні читачі взагалі забули про її існування. Вирішив трохи поритися більше та наткнувся на сторінку тієї самої благодійної організації "Час дій". Відразу хочу сказати, що з активністю там набагато краще, адже майже щодня є дописи про поширення коронавірусу в Україні, якісь цікаві факти, але як на мене, того занадто багато, адже серед того інформаційного безладу важко знайти щось, що безпосередньо стосується діяльності організації.

Так-от вдалося знайти звіт про роботу, що датований 20 травня. Там розповідається про те, що загальна сума допомоги, що була передана лікарням Києва та області, становить трохи більше 25 млн грн. Також там ішлося, що "наразі ми переходимо у режим стенд-бай. Якщо ситуація з коронавірусом буде погіршуватись – ми знову включимося в роботу".

Для тих, хто не в курсі. Ситуація стабільно погіршується, тому вчора, 16 липня, рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської ОДА було прийнято рішення про посилення карантину. Воронов і Ко, пора включатися в роботу, бо ситуація погіршилася.

P.s. Роботу треба робити систематично, а то складається враження, ніби все було заради піару. Але якщо заради цього, то вийшло хреново…

Читати "Моя Київщина" у Telegram