#

Як світовий бренд "Bosch" займається шахрайством на Київщині

Володимир Гайдамачук (активіст)

18.02.2021 20:45
Як світовий бренд "Bosch" займається шахрайством на Київщині

Як відомо, гарантія на газовий котел дається тільки в тому випадку, якщо після купівлі приладу Ви викликаєте майстра, який виконує всі необхідні роботи по його підключенню. Звісно, це правильна позиція виробника, адже таким чином можна бути впевненим, що пуск установки виконано правильно, а всі подальші несправності є заводським браком. Така послуга є платною – це нормальна практика.

Ситуація була такою: я вирішив, що варто зупинити свій вибір на газовому котлі фірми "Bosch" – відомого виробника побутової та професійної техніки, зокрема опалювальної. Гарантійне обслуговування придбаного котла забезпечує фірма "Ірпінотеплосервіс", що відправила свого співробітника для встановлення котла та його запуску. За цю послугу я заплатив не мало, не багато – 300 грн. Проте за тиждень експлуатації почалися неполадки: спочатку перебої в роботі, а потім додався ще й дивний звук, тому ми вирішили його вимкнути з розетки.

А далі почалася ціла епопея з гарантією. Спочатку я не міг додзвонитися до представників фірми, які мають обслуговувати котел. Потім приїхав інший представник фірми, який повідомив, що котел підключений не правильно, тому все потрібно переробляти заново. Проте чомусь ця послуга виявилася платною, при чому заплатити потрібно було більше – 500 грн. Цікавий момент, скинути кошти потрібно було на особисту картку "Монобанку" представнику компанії, який зареєстрований ФОПом. І тут виникає питання: "Навіщо обіцяти гарантію, якщо потім за все потрібно платити?". Це все схоже на якесь шахрайство... Із фотографіями можна ознайомитися нижче.

Довідково:

"Robert Bosch GmbH" або просто "Bosch" – німецька електротехнічна та машинобудівна фірма, виробник електро-механічної індустріальної та побутової техніки. Компанія "Bosch" була заснована в 1886 році Робертом Бошем в місті Штутгарт як "Майстерня точної механіки і електротехніки".

Група компаній "Bosch" працює на українському ринку з 1993 року та є найбільшим постачальником для автомобільної промисловості та вторинного ринку запчастин, а також промислової та побутової техніки. У 2017 фінансовому році продажі "Bosch" в Україні досягли 74 млн євро. Станом на кінець 2017 року штат компанії складає більше 370 співробітників.

Із 19 січня 2021 року доктор Штеффен Хоффманн (Dr. Steffen Hoffmann) зайняв посаду Президента "Bosch" в Україні, Росії, Білорусі, Центральної Азії, Монголії, на Кавказі. Він змінив на цій посаді Ханс'юргена Оверштольца, який очолював регіон із лютого 2016 року.



Читати "Моя Київщина" у Facebook