#

В Обухівському районі 2 га лісу повернуть державі

06.11.2018 08:22
В Обухівському районі 2 га лісу повернуть державі

Прокуратура Київської області в суді повернула державі 2 га лісу на території Обухівського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

У 2004 році Підгірська сільська рада Обухівського району винесла рішення про передачу 2 га земельних ділянок у приватну власність.

На підставі цього ж рішення громадяни отримали державні акти на право власності на землю та за договорами купівлі-продажу відчужили земельні ділянки на користь третьої особи.

Проте вияснилося, що спірні земельні ділянки відносяться до земель державної власності лісогосподарського призначення та перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Київське лісове господарство».

Так, відведення земельної ділянки лісового фонду відбулося з порушенням вимог земельного та лісового законодавства без вилучення з держлісфонду та згоди землекористувача на припинення права користування нею, а також без зміни її цільового призначення.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Реагуючи на виявлені порушення, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до суду скеровано позовну заяву про витребування у постійне користування ДП «Київське лісове господарство» з чужого незаконного володіння земельних ділянок площею 2 га на території Обухівського району.

Наразі Обухівським районним судом позов місцевої прокуратури задоволено в повному обсязі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: