#

2 квітня – річниця звільнення всієї Київщини від російської навали (ВІДЕО)

02.04.2023 16:30
2 квітня – річниця звільнення всієї Київщини від російської навали (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Опубліковано спогади від 2 квітня 2022 року, коли українці дізналися про звільнення всієї Київської області 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської обласної державної адміністрації.

Київська область – одна з перших прийняла на себе удар загарбників. Ворог йшов на українську столицю з півночі, несучи смерть і руйнування. Військові дії в регіоні тривали понад місяць. 15 громад Вишгородського, Бучанського та Броварського районів опинилися під окупацією.

Сили Оборони дали гідну відсіч ворогу, і вже 2 квітня 2022 року українці дізналися, що Київщина звільнена від загарбника.

У Київській ОДА написали:

Завжди пам’ятатимемо героїчний опір ЗСУ, тероборонців, місцевих жителів, які пліч-о-пліч з військовими стали на захист держави. Ніколи не забудемо подвиг Героїв, які поклали своє життя за свободу й незалежність.
Наші населені пункти стали містами-Героями — містами конкретних людей, які проявили сміливість, допомагали вистояти один одному і державі.
Звільнення Київщини стало символом того, що Україна зможе перемогти в цій війні. Вигравши битву за Київ, ми виграли битву за Україну – як за незалежну суверенну державу.

 Нагадаємо, що Президент Зеленський ініціював Бучанський "Нюрнберг".


Читати "Моя Київщина" у Telegram