#

22-річна дівчина з Обухівщини рятує поранених на фронті

12.01.2023 13:00
22-річна дівчина з Обухівщини рятує поранених на фронті
Фото дівчини

Медикиня добровольчого батальйону Госпітальєри на псевдонім "Роксі" з Обухівщини допомагає пораненим бійцям на фронті

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Безпечна Київщина" у Facebook.

Зазначимо, що дівчина родом із Обухівщини, має медичну освіту, але до повномасштабного вторгнення мріяла відкрити свій салон. Її історію розповіли у проєкті Землячки.

Ірина зізнається, що до останнього не могла повірити, що розпочалася повномасштабна війна. Тому 24 лютого, як зазвичай, почала збиратися на роботу. Однак, потім все стало серйозніше, й дівчина почала ходити на чергування медиком до місцевої ТрО.

Пізніше Ірина пройшла вишкіл у Госпітальєрів і приєдналася до батальйону. Вона каже, що до цього мала безтурботне мирне життя, у якому були подорожі, вечірки та плани. Роксі любить комфорт, але на фронті все змінюється:

Щойно моя нога ступає на землі Донбасу, все змінюється. Мені все одно, як виглядає душ, аби вода гаряча була. А якщо холодна — то й вона згодиться, аби лиш помитися. Від серветок у мене страшенні висипи.

Так само ставиться й до спального місця, може спати навіть на підлозі. Зараз вона перебуває там, де не можна розтопити буржуйку, а світло дають вкрай рідко. Тож доводиться одягатися як цибулина. Однак, навіть у таких умовах дівчина створює собі затишок. Вона завжди возить із собою улюблену іграшку, подушку, плед та прапор.

Роксі розповідає історію, яка їй запам’яталася на фронті. Це було в серпні, коли поїхали забирати загиблого бійця:

Приїжджаємо на точку евакуації, де я дізнаюсь, що хлопець лише вчора повернувся з дому, лише на днях одружився… Далі відкриваю чорний мішок, а він… Лежить у вишиванці. Ще пам’ятаю, його документи лежали в кишені, трохи порвані, а дитячий малюнок — обережно загорнутий у два файлики. Досі болить… — розповіла Ірина.

Медикиня запевняє, що її завдання зараз — рятувати життя. Ірина пишається всіма своїми посестрами та подумки обіймає кожну. Після перемоги дівчина насамперед хоче поїхати на могили до побратимів та сказати: "Спіть спокійно, ми змогли…".

Нагадаємо, що в Обухівському районі житель села Барахти застрелив з рушниці 74-річного місцевого підприємця.

Читати "Моя Київщина" у Facebook