#

5 питань: Анжела Макеєва, секретар Ірпінської міської ради (ВІДЕО)

09.06.2023 11:25
5 питань: Анжела Макеєва, секретар Ірпінської міської ради (ВІДЕО)
Анжела Маеєва

Секретар Ірпінської міськради Анжела Макеєва розповіла "Моїй Київщині" про жахливі наслідки окупації, відновлення та відбудову міста, допомогу місцеву та закордонну, пріоритетні питання сьогодення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Анжела Макеєва розказала, що Ірпінь найбільше постраждав у Київській області: близько 70 % будівель пошкоджено, 50% - зруйновано повністю:

Не було жодної школи чи садочка, які б не було пошкоджено частково або повністю. За рік після звільнення ми провели, я вважаю, дуже велику роботу, але в порівнянні з масштабами руйнації вона здається дуже маленькою. Вже відновлено понад 500 багатоповерхових будівель, зокрема, це покрівлі, вікна, фасади.

Секретар за рік прийняла у місті більше ста іноземних делегацій. Вони приїхали і побачили на власні очі масштаби руйнувань.

Також в інтерв’ю йдеться про допомогу місцевої влади у відбудові міста, обсяги руйнувань для бізнесу, а також допомогу з інших областей України.

Також Анжела Макеєва поінформувала, що наразі до міста повернулося більше 90% населення. Люди повертаються до звичного життя.

Пріоритетним напрямком роботи як на 2023, так і на 2024 рік для Ірпеня залишатиметься його відбудова.

Анжела Макеєва деталізувала:

Ще дуже багато роботи зі зруйнованим приватним сектором, багатоповерховими будівлями і об’єктами критичної інфраструктури, які треба відновлювати й будувати. Наразі дуже багато людей живе у модульних будиночках, у друзів. Тому першочергова мета – це відновити наше місто, щоб людям було куди повертатися.

Нагадаємо, що у рамах програми "Відбудова України" платформи United24 розпочався капітальний ремонт ЖК "Мюнхаузен" у місті Ірпінь.


Читати "Моя Київщина" у Facebook