#

70% українських громадян вірять у перемогу над російськими окупантами

27.02.2022 21:30
70% українських громадян вірять у перемогу над російськими окупантами
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 27 лютого, соціологічна група "Рейтинг" оприлюднила результати загальнонаціонального опитування, де 70% впевнені, що Україна зможе відбити напад російських окупантів, а 16% – не впевненні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Рейтинг".

Загальнонаціональне опитування: Україна в умовах війни було проведено 26 та 27 лютого. Результати свідчать про те, що рівень віри українців у власні Збройні Сили за останній тиждень значно зріс. Зазначають, що у жодному регіоні не спостерігається переважання песимістичних настроїв. Найвищий рівень впевненості у ЗСУ – на Заході та у Центрі (75-78%), трохи нижчий на Півдні та Сході (64-66%).

Дії Президента Володимира Зеленського підтримує 91% українців, 6% – не підтримують, ще 3% не змогли дати відповідь. Також, зауважують, що із грудня 2021 року підтримка дій глави держави зросла втричі. Наразі у всіх регіонах України спостерігається надзвичайно високий рівень підтримки Президента: на Заході та у Центрі (більше 90%), на Сході та Півдні –  понад 80%.

Зазначимо, що опитування проводилося серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність становила 2000 респондентів.

Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Слідкуйте за новинами "Моя Київщина" у Telegram.

Нагадаємо, що військо окупанта на північному заході від Києва перейшло до тактичного відступу, щоб їх не дістала українська артилерія.

Читати "Моя Київщина" у Telegram