#

90-річний важкоатлет з Бориспільщини встановив світовий рекорд (ФОТО)

05.11.2020 12:20
90-річний важкоатлет з Бориспільщини встановив світовий рекорд (ФОТО)
Фото з місця події

Із 31 жовтня по 1 листопада в місті Кам’янське Дніпропетровської області проходив 19-й Чемпіонат України з важкої атлетики серед ветеранів – 90 річний важкоатлет з Бориспільщини встановив новий рекорд

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на"Вісті".

Зазначимо, що у змаганнях брали участь атлети з Бориспільщини — почесний житель Бориспільського району Петро Базюченко з села Кучаків та директор Бориспільського районного ЦФЗН "Спорт для всіх" Василь Неділько з Ревного.

Загалом участь у змаганнях взяли майже 70 спортсменів із різних областей України, щоб виявити найсильніших у десяти вікових категоріях серед чоловіків і жінок.

Неділько Василь виступив у другій віковій категорії 40-44 роки, вагова категорія до 67 кг. Дебют видався вдалим: набравши у сумі 125 балів, він виборов друге місце.

Серед спортсменів у 10 віковій групі у ваговій категорії до 81 кг не було рівних 90-річному Петру Базюченку. Подолавши у ривку 40 кг, а у поштовху 55 кг, титулований важкоатлет встановив унікальне досягнення та на 10 кг перевершив світовий рекорд німця Мросака Вернера, який у 2003 році у 90-річному віці подолав штангу в ривку 35 кг і поштовху 40 кг.

Петро Максимович отримав звання "найсильніший атлет змагань" за системою SMF. На наступний 2021 рік він готується виступити на чемпіонаті світу з важкої атлетики та встановити новий світовий рекорд.

Щиро вітаємо ветеранів із високими досягненнями, бажаємо міцного здоров’я та спортивних успіхів.

Нагадаємо, що 27 жовтня правоохоронці затримали 40-річного уродженця Рівненської області, який ймовірно вбив свого товариша у селі Вишеньки Бориспільського району.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: