#

Аграрна партія не визнає Скоцика своїм лідером, - Корбан

20.09.2018 17:23
Аграрна партія не визнає Скоцика своїм лідером, - Корбан

Недавнє зібрання політради посилило розлом в середині політсили і утворило два табори: перший — на чолі з Віталієм Скоциком, другий — так звані опозиціонери на чолі з Олегом Корбаном, Михайлом Поживановим, Володимиром Шандрою  та іншими

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Аgropolit".

Перші анонсували створення Тимчасової комісії з підготовки та внесення змін до Статуту партії, звільнили керманичів «опозиціонерів» та анонсували на 21 жовтня з'їзд, де визначитися щодо формату участі у найближчих виборах президента України.

Другий табір не розгубився і того ж таки 13 вересня своїм рішенням звільнив Віталія Скоцика з посади голови та виключив з  партії.

Олег Корбанвисловився щодо юридичного статусу цих зборів – вони були бутафорними і фейковими. Якщо близько 15 регіональних партійних організацій ухвалили рішення щодо висловлення недовіри голові, то на підставі цього слід вирішувати зовсім інші питання. А так звані лісові збори — чисто фейкові, бо в них немає юридичних приводів. А відтак — і наслідків. Тому розмови про розпуск 15 регіональних партійних організацій та виключення близько 40 членів партії — це теж фейк. Підтвердження цього немає. На сайті Мін’юсту і досі сказано, що я є членом партії і політради, президії і є головою регіональної партійної організації Київської області та заступником голови партії. Сьогодні ось це факти.

«Ніяких зборів не було. Збори — означає, що є офіційне повідомлення, відповідні листи про отой «ліс», де треба було збиратися, є відповідна підготовка, порядок денний. Тобто багато питань, які виконуються згідно з чинними  внутрішніми регламентами та статутом партії. Ми знали, що будуть збори. Паралельно у цей день провели розширене засідання ради голів за участю членів політради партії, куди зібрався 81 член політради», - розповідає Олег Корбан.

Олег Корбан розповідає, що до лав Аграрної партії його запросив Роман Безсмертний, будучи керівником центрального апарату партії. Він познайомив із Віталієм Скоциком. І по суті остаточне рішення про прийняття Корбана в партію та пропозицію стати керівником Київської обласної організації я отримав від Віталія Скоцика.

«У мене до Віталія Євстафійовича немає ані ненависті, ані любові. Є нормальні професійні відносини і мета. Спочатку ми всі думали, що маємо єдину мету, а вийшло, що — різні. Ми йшли у партію, яка мала бути незалежною. Звідси і стратегія — це вибори до ВР. Ми хотіли, хочемо і будемо прагнути мати потужну фракцію в парламенті. Решта ходів (і в рамках президентської компанії) мають відштовхуватися від цієї стратегії: якщо вони ідуть їй на користь, то виконуємо, ні — не виконуємо

До травня 2018 року все відбувалося саме таким чином. Завдяки цьому сформували партію на базі голів регіональних партійних організацій (які в тому числі фінансували центральну структуру партії та свої регіональні парторганізації). Вони і члени партії вірили, що ми отримаємо відповідні результати. Якби на 1 липня 2018-го року ми не були б на «полиці» політичного ринку, то єдина перспектива АПУ була б — стати просто технічною партією. А в нас амбіції — пройти 5% і на виборах до парламенту отримати 10-12%. Для цього треба було виконати два завдання. Перше — утримати за собою третю позицію на виборах територіальних громад (у грудні та квітні 2018). Друге — активна, навіть агресивна присутність в ЗМІ, щоб збільшити впізнаваність. Це було зроблено. 1 липня 2018 року ми отримали соціологічні дослідження і побачили, що рейтинг партії — 5,1-5,2% і 7-9%, якби був другий тур виборів. Тому перше завдання (партія як самостійна бойова одиниця на політичному ринку суперліги) ми виконали. І от тут розпочалися різні фокуси стосовно зацікавленості щодо партії. Сьогодні існує аграрний тренд в Україні: 63% населення вважає, що розбудовувати слід село, а не місто. Тому шанси АПУ стати потужною політсилою значно зросли. Почала з’являтися інформація стосовно того, що за нашими спинами ідуть перемовини з іншими політсилами. Спочатку виплила тема з Коломойським. Зрозуміло, що тема ресурсів існує, але ми завжди говорили, що зможемо закрити ці питання самостійно. Але голова партії і Олександр Лєвін (його радник) в цьому випадку мали своє бачення і їх хвилювала тільки тема фінансового ресурсу, а перспективи партії зовсім не цікавили. На стратегічній раді 15 серпня 2018 року, яка відбувалася в присутності голови, і на розширеному засідання ради голів член стратегічної ради партії Василь Данилів оголосив, що він за дорученням голови партії безпосередньо сам їздив в Женеву і вів перемовини з Ігорем Коломойським щодо співпраці та фінансування», - розповів Олег Корбан.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: